Marloes Borsboom krijgt een folder overhandigd
Marloes Borsboom krijgt een folder overhandigd (Foto: )

Een buurtfeest met groen tintje

Meer betrokkenheid bij moestuin

Onder het motto 'Ken jij je buur(t)? was er op 24 juni in het park de Driesprong in wijk Te Werve een bijzonder buurtfeest met een groen tintje. Het bestuur van Moestuin De Driesprong organiseerde het feest rondom de moestuin samen met Operatie Steenbreek Rijswijk, Platform Groen, het Wellantcollege, IVN en Stichting Welzijn Rijswijk.

Rijswijk - Het buurtfeest in de Driesprong stond helemaal in het teken van vergroening en moestuinieren. Een kleine groenmarkt, de Groene Karavaan, loket Stadskracht en hobbyimker Maarten Klein waren enkele groene deelnemers.

Wethouder Duurzaamheid Marloes Borsboom was bovendien aanwezig om de uitgave van de kersverse gemeente folder 'Vergroen je mee?' officieel te overhandigen aan moestuinvoorzitter Annie van Til en medebestuursleden Nico de Jong en Jan van Zon.

Een groot waterfeest


Bedrijvigheid rondom de stand van de hobbyimker en de zelfgemaakte hapjesstand vormde het middelpunt van het feest. Tegelijkertijd werd er hard gewerkt in de moestuintjes en niet alleen door de moestuinhouders zelf. Zo pakte bijvoorbeeld wijkwethouder Armand de Laar de schoffel om met één van de moestuinders het plant vak onkruidvrij te maken. Kinderen liepen behulpzaam af en aan met gieters om de tuintjes uitgebreid water te geven. Kortom, het was één groot waterfeest waarbij ook de voeten vies mochten worden. Een mooi samenkomen tussen jong en oud. Het springkussen was daarnaast een drukbezochte attractie en ook aan de parksafari speurtocht voor kinderen werd met veel enthousiasme deelgenomen.

Met alle aandacht voor het buurtfeest hopen Annie en de leden van de buurtmoestuin meer aandacht te vestigen op het moestuinencomplex en het draagvlak ervoor in de buurt te vergroten.
"Als er mensen op de tuin zijn, is iedereen van harte welkom!", meldt Annie enthousiast. "Tuinieren is een heerlijke bezigheid en onze moestuin midden in de wijk is een ideale plek. Ik hoop een groter publiek te krijgen en te betrekken, ook als straks de nieuwe appartementen er zijn. Ik vond het initiatief zeer geslaagd. Het is zeker de moeite waard om zo'n festival volgend jaar weer te organiseren!"

Meer berichten