Foto:

'Ondernemen is zo een feestje'

Door Hans Ouwerkerk

"De uitstraling en diversiteit aan ondernemers vind ik de sterke punten van Harbour Village." Dat zegt Armand van de Laar, wethouder economie. "Ondernemen is hier een feestje", vindt de Haagse wethouder Richard de Mos op zijn beurt. Het tweetal zijn tevens bestuurslid van Industrieschap De Plaspoelpolder (IPP) en hebben zojuist het ondernemersdorp aan de Nijverheidsstraat officieel geopend.

Rijswijk - Dit deden ze door samen met Jan Brugman, directeur van het industrieschap 'de Plaspoelpolder' en Leon Heddes, directeur van Heembouw en ontwikkelaar en bouwer van Harbour Village, een bankje van mozaïek te onthullen. Harbour Village telt in totaal 66 bedrijfsunits. De start van de ontwikkeling was in 2014. "In het staartje van de crisis. De eerste fase ging dan ook niet gemakkelijk", zegt Heddes. "Toch hebben we met de plannen koers gehouden en daar kunnen we met elkaar trots op zijn." De laatste fase van 20 bedrijfspanden ging dan ook heel snel. Volgens Armand van de Laar is Harbour Village een nieuwe stap in de verandering die de Plaspoelpolder ondergaat. "Er gebeurt heel veel. We gaan het nog groener maken, maar ondernemen blijft de hoofdmoot."

Dat hoopt René Knijnenburg van Knijnenburg Producties in elk geval wel. Hij heeft in Harbour Village de nieuwe bedrijfshuisvesting aangeschaft juist omdat zijn bedrijfsactiviteiten wel eens botsten met buurtbewoners in het oude centrum waar hij nu nog huist. "Wonen is prima aan de randen van de Plaspoelpolder, maar we moeten niet te veel mengen", vindt Knijnenburg. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe vestiging. "Vooral de verschillende kleuren en ontwerpen van de gebouwen trokken mij aan. Dat is toch heel anders dan die vierkante dozen die je meestal ziet."

Armand van de Laar, Jan Brugman, Richard de Mos en Leon Heddes onthullen het bankje van mozaïek. De sofa heeft een plek gekregen op het pleintje van Harbour Village. "De ondernemers in Harbour Village zijn heel divers en variëren van een loodgietersbedrijf tot een ict-bedrijf. Door het open karakter van deze locatie verwachten we dat de ondernemers ook sneller met elkaar zullen gaan samenwerken", zegt Leon Heddes, directeur van Heembouw. Dat maakt ook in de ogen van De Mos deze locatie zo aantrekkelijk. "Het is een feest om hier te ondernemen."

Meer berichten