Foto:

Vissen en barbecueën

Zodra de temperatuur ook maar een beetje zomers wordt, is dat voor veel mensen een teken om de barbecue weer tevoorschijn te halen. Ik krijg dan ook in deze tijd van het jaar geregeld vragen over barbecueën in de parken. Mag dat? En waar mag dat?

Beste vragenstellers, daar is een simpel antwoord op: ja dat mag, maar dan wel alleen in het Wilhelminapark. Niet iedereen heeft een tuin of een balkon, dus dan kan het heerlijk zijn om met een tas vol eten met z'n allen naar een park te gaan. Barbecueën kan helaas ook schade aanrichten aan ons mooie groen, dus daarom hebben we enkele regels opgesteld. Zet de barbecue op een gladde, stabiele ondergrond. Houdt twee meter afstand van bomen en struiken. Gebruik geen vloeibare brandstoffen bij het aanmaken van de barbecue: dan kunnen steekvlammen ontstaan die vreselijke brandwonden veroorzaken. Houd ook rekening met spelende kinderen.

Voor vissen aan de Vliet is een vispas van elke hengelsportvereniging geldig

Gooi na afloop brandende kolen in de daarvoor bestemde metalen containers en niet in de gewone afvalbakken. Gooi ander afval in de afvalbakken en neem het weer mee naar huis als die vol zijn. Laat na afloop het veld netjes achter. Op die manier blijft het voor iedereen leuk en hoeven we niet bang te zijn dat het Wilhelminapark verandert in een vuilstort of dat delen hiervan afbranden.

Alcohol drinken is in enkele parken toegestaan, namelijk in het Wilhelminapark, het Rijswijkse Bos, Overvoorde, Steenvoorde, het recreatiegebied Hoekpolder, de Voorde en het Elsenburgerbos. Drinken op de openbare weg mag niet.

Ook over vissen krijg ik nog wel eens vragen. Dat mag bijna overal in Rijswijk. U heeft wel een vispas nodig die is afgegeven door de Rijswijkse Hengelsportvereniging of een stadsvisbewijs voor Rijswijk. Voor vissen aan de Vliet is een vispas van elke hengelsportvereniging geldig. Nachtvissen is verboden, dit mag alleen aan de Vliet.

U vindt meer informatie over een vispas op de website van de gemeente: https://www.rijswijk.nl/inwoners/wonen/afval-en-milieu/vissen-in-rijswijk.

Michel Bezuijen

Meer berichten