Twee kampioenen. Martijn van Noordenne links en Luke Essenstam rechts.
Twee kampioenen. Martijn van Noordenne links en Luke Essenstam rechts. (Foto: )

'Wij draaiden echt een super seizoen'

Nico Mos

Bij basketbalvereniging Lokomotief uit Rijswijk hebben ze een super seizoen gedraaid. Zowel Dames 1 als Heren 1 zijn kampioen geworden. Herencoach Pieter van Mourik schoof zijn spelers Luke Essenstam en Martijn van Noordenne naar voren om even terug te blikken op dit geweldige seizoen.

Rijswijk - "In één woord een echt super seizoen. We wonnen 23 van de 24 wedstrijden en moesten uiteindelijk afrekenen met Grasshoppers uit Katwijk (74-67) en het kampioenschap was een feit", geven Luke Essenstam en Martijn van Noordenne direct een schot voor de boeg. Luke Essenstam (23) studeert aan de Rotterdamse Hogeschool leisure management en Martijn (26) werkt bij een bedrijf in (elektronica) bekabeling waardoor hij veelal in het buitenland verblijft. Luke speelt al vanaf zijn 6e bij Lokomotief. "Ik ben anderhalf jaar weggeweest bij Den Helder, maar mede door blessureleed was dat geen succes. Martijn: "Dit is mijn eerste seizoen en speelde daarvoor vijf jaar bij Binnenland in Barendrecht. Wat dat betreft ben ik op het juiste moment bij Lokomotief gekomen (glimlacht). Lokomotief is een vereniging die prestatie en gezelligheid perfect weet te combineren."

Luke: "Natuurlijk kijken wij ook uit naar een nieuwe sporthal, maar of de gezelligheid daar dan ook (terug) komt? Martijn: "De tegenstander heeft moeite om hun spel te spelen in onze (kleine) zaal waardoor zij onze zaal 'de hel van Rijswijk' noemen. Ook omdat ons publiek er dicht op zit waardoor wij er ons voordeel uit halen". Martijn en Luke: "Vooraf is hardop het kampioenschap uitgesproken. Dan is het alleen maar mooi dat we het ook geworden zijn. Het seizoen is dus op alle fronten geslaagd. In de reguliere competitie wonnen wij 23 van de 24 wedstrijden. Een grote kloof was er tussen de top twee en de rest. Promotie naar de eredivisie is overigens niet aan de orde, dat kost de club (te) veel geld".

Luke en Martijn over hun coach: ,,Pieter is goed voorbereid op de tegenstander en zijn strategie pakt altijd goed uit."

Meer berichten