Leden buurtpreventieteam Steenvoorde Zuid.
Leden buurtpreventieteam Steenvoorde Zuid. (Foto: Hennie Wonnink)

De Veiligebuurt app nu ook in Steenvoorde Zuid Rijswijk

Op woensdagavond 4 juli is voor Steenvoorde Zuid de Veiligebuurt app op feestelijke wijze gelanceerd. De Veiligebuurt app voor Steenvoorde Zuid, bestaande uit de wijken Stervoorde, Hoekpolder en Villapark Eikelenburg, wordt door Onno Boks en Henk Weidema beheerd. De Veiligebuurt app is gekoppeld aan het buurtpreventieteam Steenvoorde Zuid.

Rijswijk - Eltabie Shousha was als teamleider namens het buurtpreventieteam samen met de andere buurtpreventen daarbij aanwezig. Zelf zijn de beheerders van de app ook actief lid van het buurtpreventieteam.

Landelijk

De Veiligebuurt app is een landelijke app die voldoet aan de huidige eisen van de privacywet, maar is ook veel uitgebreider dan WhatsApp Buurtpreventiegroepen. Zo worden er in de app op postcodeniveau meldingen van Amber Alert en Burgernet, maar ook opsporingsberichten van de politie verspreid. Nu al zijn er bijna 200.000 bewoners die landelijk meedoen aan de app en dit aantal stijgt momenteel sterk dankzij het enorme succes en de verbetering van de veiligheid van de wijk.

Meer berichten