Op 15 juli zet het Bunkercomplex Overvoorde weer haar deuren open. (foto PR)
Op 15 juli zet het Bunkercomplex Overvoorde weer haar deuren open. (foto PR) (Foto: bunker)

Rijswijkse bunkers zondag weer de hele dag open

Zo bij de start van een lange zomervakantie is het natuurlijk heel leuk om de bunkers op het Bunkercomplex Overvoorde aan de Van Vredenburchweg 176 te bezoeken. Aanstaande zondag, 15 juli kan dat weer. En er is een hoop te doen.

Rijswijk - Regelmatig horen wij van inwoners van Rijswijk dat zij niet wisten dat er in Overvoorde bunkers lagen. De meesten kennen wel het oude oefenterrein van de BB of hebben wel eens BHV lessen gevolgd op het terrein van de Brandweer, maar hebben nog nooit ons bunkercomplex bezocht. Dat kan dus weer op zondag 15 juli. Ervaren medewerkers laten zien wat de functies van de vele verschillende bunkers op ons complex waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook laten we zien laten we zien welke maatregelen er werden getroffen om na de Tweede Wereldoorlog de bevolking te beschermen tegen mogelijke atoomaanvallen met de oprichting van de Bescherming Bevolking.

De jeugd kan zelf aan de slag met stokken,touw en knoopwerk. In ons nieuw geopende museumgebouw ziet u een selectie van de diverse diensten binnen de Bescherming. Het bunkercomplex is open van 10.30 uur tot 16.00 uur. Kosten € 7,50 en € 5,00 voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis.

Meer berichten