Foto:

Victorie voor fileleed

Zomer. Bakken op het strand, de barbecue aansteken en nippen aan een glas rosé. O, en uren in de file staan. Ja, er staat echt 'uren'. Kent u dat gevoel dat u langs de Bogaard rijdt en langzamer vooruit komt dan knoflooksaus uit een fles? Of in een eindeloze rij auto's moet aansluiten bij het stoplicht en er zelfs bij groen licht geen beweging in zit? Dat gevoel gaat u nog heel vaak hebben. Het thema van deze zomer wordt namelijk 'vast staan in de file'.

Villapark Eikelenburgh, de Generaal en Rijswijk Buiten trekken een lading nieuw volk naar Rijswijk. En die geadopteerde Rijswijkers nemen een hoop auto's met zich mee. Nieuw volk + hoop auto's = meer tijd doorbrengen op de Sir Winston Churchilllaan dan met uw kinderen.

Het goede nieuws is dat de Victory Boogie Woogietunnel eraan komt. Deze tunnel – met geweldige naam – wordt onderdeel van de Rotterdamse baan, die Ypenburg en het centrum van Den Haag met elkaar gaat verbinden. Hoera! Of toch niet? Voordat het zo ver is dat een belangrijk persoon het lintje doorknipt, moeten we eerst behoorlijk afzien.

Misschien heeft u vorig jaar een aantal weekenden knarsetandend omgereden en op zondag in de file gestaan, omdat de A13 was afgesloten. U raadt het al: Dat was in het kader van de Rotterdamse baan. En de pijn houdt daar niet op; de weg is naar verwachting klaar op 1 juli 2020. Bekijk het van de positieve kant: u heeft tenminste een reden om een goed deel van het jaarlijkse bedrijfsuitje te missen. Baggeren in de modder in het kader van een 'leuke survivaltocht' doen ze maar lekker zonder u. Dan nog liever bumper aan bumper rijden met die mevrouw in de grijze Audi.

Overigens wordt het niet alleen op de snelweg lijden. In willekeurige volgorde worden de Binckhorstlaan, Mercuriusweg, Melkwegstraat en Laan van Delftvliet aangepakt. Meest pijnlijk zijn misschien wel de werkzaamheden aan de Laan van Hoornwijck. De rest van de zomer kijkt u daar aan tegen opstoppingen, omleidingsborden en rood-witte hekjes. Het is dus maar goed dat automobilisten elkaar niet kunnen horen. Anders zou u op de Laan van Hoornwijck een symfonie van scheldwoorden en krachttermen horen waar Mozart jaloers op zou zijn.

Als u graag fietst, is het ook een treurig gebeuren. U wordt dan zo ongeveer tot aan de intocht van Sinterklaas omgeleid op de Laan van Hoornwijck. Maar als fietser heeft u wel weer de mazzel dat het extra stukje fietsen ervoor zorgt dat u alvast de kilootjes verliest die er met het kerstdiner aan gegeten gaan worden.

Krijgt u het deze zomer even te moeilijk in de file en stromen de tranen over uw wangen, bedenk dan dat u op een dag swingend op boogie-woogiemuziek door de Victory Boogie Woogietunnel rijdt.

Meer berichten