Ontmoetingscentrum Rijswijk

Rijswijk - Het nieuwe Ontmoetingscentrum Rijswijk wordt op donderdag 28 juni officieel geopend door wethouder Jorke van der Pol. Alle Rijswijkse bewoners zijn vanaf 15.30 uur van harte uitgenodigd om hierbij in Onderwatershof, van Vredenburchweg 26, aanwezig te zijn.
Het programma duurt tot uiterlijk 17.30 uur. Met deze bijeenkomst wil het Ontmoetingscentrum Rijswijk de aanwezigen een beeld geven hoe zij mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers ondersteuning wil gaan bieden. Ook is er een informatiemarkt met verschillende kraampjes. Hier wordt meer uitgelegd over de diverse diensten in de gemeente Rijswijk voor mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers.

Met het Ontmoetingscentrum Rijswijk willen de organisaties Cardia, Welzijn Rijswijk en Florence in samenwerking met de gemeente bereiken dat mensen met (beginnende) dementie beter hun weg kunnen vinden in het aanbod van ondersteuning. Daarnaast willen de samenwerkende organisaties het integrale aanbod veel meer laten aansluiten op de wensen/behoeften van de Rijswijkse bewoner met de ziekte dementie en haar mantelzorger zodat de bewoner langer verantwoord thuis kan blijven wonen.
Een vaste groep gezichten, zoals een activiteitenbegeleider, een ouderenconsulent en een mantelzorgondersteuner, zullen aan het Ontmoetingscentrum verbonden zijn. Ook wordt er samengewerkt met zorgaanbieders en welzijnsinstellingen in de wijk en de regio (thuiszorg, huisartsen, etc.).

Meer berichten