Onlangs ontvingen alle partijen van de KVO werkgroep het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen uit handen van burgemeester Michel Bezuijen
Onlangs ontvingen alle partijen van de KVO werkgroep het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen uit handen van burgemeester Michel Bezuijen (Foto: Hans Ouwerkerk)

Oud Rijswijk sleept Keurmerk Veilig Ondernemen binnen

Het winkelgebied Oud Rijswijk is gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). De certificering geeft aan dat alle betrokken partijen, Gemeente Rijswijk, Stichting Winkelcentrum Historisch Rijswijk, Politie eenheid Den Haag Team Rijswijk en Veiligheidsregio Haaglanden, samen structurele maatregelen nemen om de veiligheid in het winkelgebied te verbeteren.

Rijswijk - Het Keurmerk Veilig Ondernemen staat voor een schoon, heel en veilig winkelgebied. Alle partijen zetten zich, elk op hun eigen gebied en gezamenlijk, hiervoor in. Door middel van het Keurmerk Veilig Ondernemen wordt op een gestructureerde manier de samenwerking tussen ondernemers, bewoners, gemeente, politie en brandweer in het winkelgebied Oud Rijswijk gewaarborgd. Afgelopen jaren is door de betrokken partijen hard gewerkt om Winkelgebied Oud Rijswijk schoner en veiliger te maken. Onder andere zijn de volgende acties uitgevoerd; overleg over verbetering van de parkeerrouteaanduiding, de politie en de gemeente hebben diverse preventieacties uitgevoerd, de gemeente geeft extra aandacht aan het schoonmaken van het winkelgebied en verduidelijken dat fietsers te gast zijn in het voetgangersgebied. Onder de ondernemers heeft ruim 80% een veilig gevoel in winkelcentrum Oud Rijswijk. Ook uit de cijfers van politie blijkt dat het winkelcentrum Oud Rijswijk minimaal is.

Meer berichten