Groenmarkt weer actief
Groenmarkt weer actief (Foto: Hans Ouwerkerk)

De Schoffel zet met groene markt alle deuren open

Als u groene vingers heeft is wellicht niets leukers dan een eigen volkstuin te hebben. Weten hoe het op een volkstuin er nu precies aan toe gaat? Volkstuinvereniging De Schoffel houdt aanstaande zaterdag 12 mei een open dag. Kunt u gelijk ook leuke plantjes voor de tuin kopen op de groen markt.

Rijswijk - Op zaterdag 12 mei van 11.30 tot 15.30 uur draait alles op de volkstuinen van DE SCHOFFEL weer om het "SAMEN GROEN DOEN". Er is aan de Lange Kleiweg 120 een markt met kraampjes waar organisatie zich presenteren. Tuiniers van De Schoffel en bezoekers kunnen die dag kennismaken met allerlei facetten van (ecologisch) tuinieren, biodiversiteit en waterbeheer.

Een imker vertelt over het rijke bijenleven en biedt honing en andere producten aan. In kraampjes is informatie te vinden over vogel- en dierenbescherming, Ook de Groene Karavaan van Platform Groen in Rijswijk is van de partij om bezoekers over groenbeheer en waterhuishouding te informeren.

Maar dan zijn we er nog niet: kinderen kunnen vogelhuisjes bekleden, miniplantenbakjes en kunstkaarten maken (leuk voor Moederdag op 13 mei)en deelnemen aan jeu de boules, tafeltennis en andere spelen op de groene speelweide. U kunt (gratis) stekjes meenemen en er is een plantenverkoopkraam. Om de natuur te helpen vogels, insecten en vlinders te voeden maken we als onderdeel van Guerrilla Gardening ter plekke zaadbommen.

Andere Schoffel

De Schoffel is een recreatiepark dat onderdeel wordt van bewoning in RijswijkBuiten. Nu nog gelegen in het groen tussen Rijswijk en Delft, zal het in de toekomst een groene long zijn naast het Wilhelminapark en het Elsenburgerbos. Zelf noemen de Schoffelaars hun park een groen dorp dat straks in een groene wijk ligt.

Belangstelling voor groen? Kom dan beslist op zaterdag 12 mei langs. Er is aan alles gedacht en ook voor vaders en kinderen is het een goede gelegenheid nog net even iets leuks te 'scoren' voor Moederdag. Kortom, op zaterdag 12 mei is het de hoogste tijd om elkaar te ontmoeten tijdens deze markt. Zoals we vorig jaar hebben gemerkt: een ervaring die bezoekers niet snel zullen vergeten. Belangstelling voor een tuin op De Schoffel? Kijk alvast eens op: http://tuinverenigingdeschoffel.nl Er zijn op 12 mei mensen aanwezig die u informatie kunnen geven.

Meer berichten