Het Rijswijk Talent Award was vorig jaar een enorm succes. Een tweede editie is in aantocht.
Het Rijswijk Talent Award was vorig jaar een enorm succes. Een tweede editie is in aantocht. (Foto: )

Geef je nu op voor Rijswijk Talent Award 2018

Na het grote succes van het Rijswijk Talent Award van vorig jaar staat er ook in 2018 weer een nieuwe editie op het programma. Op zaterdag 23 juni beginnen de voorrondes. Deze worden gehouden bij Trias.

Rijswijk - De voorrondes hebben 's-middags en 's-avonds plaats. Heb je talent en ongelofelijke zin om mee te doen? Iedereen vanaf 6 jaar met een talent op het gebied van zang, dans, cabaret, acteren of muziek maken kan meedoen. Alleen of met anderen. Je moet wel in Rijswijk wonen óf verbonden zijn (geweest) aan een Rijswijkse culturele instelling. Tot 1 juni kun je inschrijven via www.rijswijktalentaward.nl.

Een deskundige jury bepaalt na de voorrondes wie er door mogen naar de finale. De finalisten strijden op zaterdag 29 september in de Rijswijkse Schouwburg om de felbegeerde Rijswijk Talent Award 2018. Naast de award ontvangt de winnaar een geldprijs van €500,- te besteden aan talentontwikkeling en diverse optredens op Rijswijkse podia, zoals het Strandwalfestival, Zomerfeest oud-Rijswijk en Rijswijks Pracht. Ook krijgt de winnaar de kleine zaal van de schouwburg cadeau.

Toegangskaartjes voor de voorrondes op 23 juni om 15.00 én 19.30 uur zijn €2,50 per stuk. Reserveren kan tot uiterlijk 20 juni via e-mail: trias@stichting-trias.nl of zijn te koop op 23 juni aan de balie van Trias, Cor Ruysstraat 2.

Marin Pols

Vorig jaar in de finale waren er twaalf acts, van paaldansen tot zang, van bouzouki spelen tot een solo dans. Van een prachtig vioolstuk naar een woest ingewikkeld pianospel, van een enthousiaste dansschool tot het promoteam van het Rijswijks Jeugdtheater. Overweldigend was toen ook het optreden van winnares Marin Pols. Vlak voor de finale besloot ze haar bijdrage te wijzigen en kwam zij met een eigen versie van het nummer 'Love on the brain' van Rihanna en begeleidde zichzelf daarbij op gitaar. Een keuze waarbij al haar zang- en gitaartalenten op een prachtige wijze naar voren kwamen.

Volgens juryvoorzitter Marc Schultheis toen direct na afloop van de finale: "We hebben zoveel talent in Rijswijk en wat is er dan mooier om in je eigen stad op een groot podium je kunsten te vertonen. Ik raad dan ook iedereen met podiumambitie aan om de volgende editie gewoon mee te doen."

Meer berichten