Foto: Amy van Naamen

3D-bril + biertje = goud

Ooit was het knokken om een parkeerplekje in een van de garages van In de Boogaard. Wat een kick gaf het toen als u voor de neus van die gladde zakenman in die dikke Audi het laatste parkeerplekje wegkaapte! Anno 2018 kunt u zo ongeveer dwars parkeren over drie plekken en op een vierde gaan staan om uw boodschappen in te laden. O, en een vijfde parkeerplaats om uw winkelkarretje op te zetten tijdens het inladen, kan ook nog wel.

Tikje overdreven misschien, maar het zijn niet bepaald gouden tijden voor In de Boogaard. Ook geen zilveren tijden. En dat terwijl er helemaal niet zoveel voor nodig is om deze zinkende Titanic weer op koers te krijgen.

Stap één: dat spookpand van drie verdiepingen – ooit bekend als de V&D – weer tot leven wekken. In grote steden klopte Hudson Bay of Decathlon op de deur om de leegstaande V&D-panden te mogen vullen met hun waren, maar in Rijswijk blijft het griezelig stil. Ik zeg: maak er een bioscoop van!

Genoeg animo onder jong en oud in Rijswijk om af en toe een filmpje te pakken. Wie wil er nu niet met een asociaal grote bak popcorn en een halve liter cola kijken naar filmkrakers? In Rijswijk welteverstaan.

Oké, ik geef toe dat bij de bioscoopervaring tegenwoordig ook kinderen horen die tegen de rug van uw stoel trappen. En als u pech heeft reljeugd die elke scène vergezelt van luidruchtig commentaar. Maar het mag allemaal de pret niet drukken. Want tegenwoordig sms't u gewoon naar een nummer en worden de boosdoeners uit de zaal verwijderd. Kijkt u nog grinnikend toe hoe die kleine zesjarige terrorist wordt afgevoerd door zijn moeder, terwijl ze u nog even vuil aankijkt.

Dan stap twee van het meesterplan: gemeente, doe eens wat met dat lelijke, grijze vierkant aan de voorkant van In de Boogaard. De officiële naam is het Boogaardplein, en dat is precies wat het is. Een leeg plein. In het winkelcentrum. Zonder karakter.

Er valt geen klap te beleven op dat plein, tenzij u graag met uw billen op koude stenen zit. Ik weet dat de gemeente plannen heeft voor een horeca-walhalla op het Boogaardplein, inclusief een park met veel groen, maar voorlopig ziet het eruit als een tsunami van grauwe tegels.

Het klinkt allemaal misschien een beetje negatief, maar begrijp me niet verkeerd: ik zou dolgraag In de Boogaard weer zien opbloeien tot een winkelcentrum waar mensen met elkaar op de vuist gaan om het laatste parkeerplekje. Dus ik zeg: schiet op met dat horeca-walhalla op het Boogaardplein. En als het even kan: graag een bioscoop erbij!

Meer berichten