Schilder in de Natuurtuin Wilhelminapark
Schilder in de Natuurtuin Wilhelminapark (Foto: Wil Kouwen)

Geslaagde Buitenschilderdag in de Natuurtuin Wilhelminapark

In samenwerking met vrijwilligers bij de Natuurtuin Wilhelminapark, organiseerde de Vereniging voor Beeldende Kunst 'amateurspalet' afgelopen weekend een geslaagde Buitenschilderdag. Het was een prachtige warme lente dag, iedereen had er zin in.

In totaal 16 deelnemende schilders, leden en niet-leden, schilderden zaterdag jl. in de openlucht. De natuurtuin was er echt klaar voor in de tuin.

Na een rondwandeling en uitleg van de natuurgids Elly Herbschleb over wat er te zien is in de Natuurtuin, hadden de deelnemers al hun favoriete spot gelokaliseerd waar ze graag wilde gaan schilderen. Enkelen kenden de tuin niet, ook al wonen zij al jaren in Rijswijk. De ochtend en middag vlogen voorbij en de sfeerimpressies van het landschap op doek vorderden gestaag bij de deelnemers. Intussen wandelden de juryleden rond, bekeken met interesse de werken en bespraken samen waarop ze gingen letten en wat hen trof in het werk. Zoals het kleurgebruik en bij enkelen de eigen invulling om een mooiere compositie te creëren.
Rond 15.30 uur werden de schilderdoeken bij elkaar gezet en werden de winnende schilderijen gekozen. Feitelijk waren alle deelnemers winnaar op hun niveau en kregen twee werken de titel ‘Prijzenswaardig’. Drie werken staken er iets bovenuit en kregen een cadeaubon als 1e, 2e en 3e prijs. Na de gedane arbeid werd gezamenlijk in het warme zonnetje na geborreld en getoast op deze geslaagde Buitenschilderdag. Volgens een groot aantal van de deelnemers is deze Buitenschilderdag zeker voor herhaling vatbaar.
In de loop van de dag liepen veel belangstellenden langs om gewoon te kijken en sommigen ook om informatie te krijgen over de lessen bij Amateurspalet. Wat een fantastische dag was het!

Meer berichten