Logo grootrijswijk.nl


Op 3 juni vindt de Rijswijkse Eendjesrace plaats.
Op 3 juni vindt de Rijswijkse Eendjesrace plaats.

Iedereen wint bij de Rijswijkse Eendjesrace

Op zondag 3 juni is het zover: in de vijver tussen de schouwburg van Rijswijk en het toekomstige Huis van de Stad zullen 5000 gele badeendjes strijden om de winst. Iedere Rijswijker kan meedoen door een lootje te kopen voor 5 euro. Elk lootje wordt gekoppeld aan een eendje en er zijn mooie prijzen te winnen. "De kans om te winnen in deze wedstrijd is relatief groot", zegt statisticus Cecile Schut, voorzitter van Rotary-club Rijswijk 3-Vliet en tot voor kort werkzaam bij het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Rijswijk - De hoofdprijs is een prachtige knalgele Vespa Sport Scooter. Daarnaast zijn er vele andere leuke prijzen, variërend van een Portolucca's (fleurige potplanten), een zonnebrillen of een complete knipbeurt bij de kapper. "Ons doel is om 5000 lootjes te verkopen, dat betekent dat de kans om die mooie scooter te winnen 1 op 5000 is", zegt Schut, "Dat lijkt misschien een kleine kans, maar in vergelijking met de grote bekende loterijen in Nederland is de kans op de hoofdprijs huizenhoog. Voor bekende loterijen varieert die kans van 1 op 83.000 tot maar liefst 1 op 49 miljoen".
Een andere manier om naar de winkans te kijken, is om niet alleen naar de hoofdprijs te kijken, maar naar de kans om een prijs te winnen. Die is bij de Eendjesrace ten minste 1 op 100. "Omdat de prijzen allemaal een waarde hebben van meer dan de 5 euro die een lootje kost, betekent dat als je een prijs wint, de kosten van het lootje dus meteen hebt terugverdiend. Dat is bij grote loterijen vaak niet het geval." aldus Schut.
"Het mooie van onze actie is dat de vele prijzen worden gesponsord door Rijswijkse winkeliers. Dat maakt dat we mooie prijzen hebben. De Vespa wordt gesponsord door bedrijven, die aan Rijswijk bouwen: Rabobank, DuraVermeer, Heembouw, Deerns en Inbo en door de leverancier Scootershop De Vroome. Zo houden we veel geld over voor de goede doelen. Met de actie ondersteunen we een definitieve locatie van Resto VanHarte in Rijswijk en een Educatieve natuurroute in Park Overvoorde. Het zijn doelen in de directe omgeving en dat betekent, dat zelfs als je geen prijs wint, je dus toch mee kunt profiteren van de opbrengst door eens te gaan eten bij Resto VanHarte of door een gezonde wandeling in het park! Een prachtige manier om het 25-jarige jubileum van onze Rotaryclub Rijswijk3Vliet te vieren."

4 reacties
Meer berichten


Shopbox