Frans van Schendel werd onlangs 90 jaar, maar gaat nog steeds graag naar zijn werk bij Slagerij Haagland.
Frans van Schendel werd onlangs 90 jaar, maar gaat nog steeds graag naar zijn werk bij Slagerij Haagland.

90-jarige Frans draait nog iedere dag ballen gehakt

De Rijswijkse Frans van Schendel vierde onlangs zijn 90e verjaardag, maar stilzitten daar moet hij nog altijd niet aan denken. Iedere dag gaat hij trouw naar zijn werk bij Slagerij Haagland in Rijswijk, waar hij gehaktballen draait en sateetjes rijgt. Na inmiddels al 26 jaar aan de slag te zijn bij de slager hoopt hij daar nog vele jaren aan toe te voegen.

Rijswijk - Zesentwintig jaar geleden ging Frans met de VUT na een afwisselende carrière. Vlak voor de oorlog begon hij zijn loopbaan als jongste bediende in een banketbakkerij. In de oorlog werd er weinig gebakken en dus werd de jonge Frans werkloos.

Dat was maar voor korte duur. Hij vertrok naar Zeeland om sloten uit te baggeren en maakte daar ook de watersnoodramp in 1953 mee. Later was Frans actief in de bouw en ontmoete hij zijn vrouw Wies, met wie hij inmiddels al 54 jaar getrouwd is.

Beiden staan volop in het leven en zijn graag actief. Zo werkte Frans tussendoor ook nog voor de kerk en zong hij vijftig jaar lang in het kerkkoor. Na een leven lang werken, ging Frans zesentwintig jaar geleden met de VUT. Maar niks doen vond hij niet leuk en dus nam Frans een kijkje bij de slager op de hoek om te zien of die een helpende hand kon gebruiken. Sinds die tijd maakt Frans met veel plezier gehaktballen en hamburgers en steekt hij alle soorten saté. Eerst ging Frans dan ook nog mee om de bestellingen rond te brengen, maar dat wordt hem de laatste tijd te zwaar.

Desalniettemin denkt de kwieke senior nog lang niet aan ophouden. Hij is van plan om door te gaan tot zijn 95ste. Onlangs werd Frans ontvangen op het gemeentehuis, waar hij werd gefeliciteerd door de burgemeester Michel Bezuijen.

Meer berichten