Ed Braam kijkt positief terug op de afgelopen vier jaar. Foto Pr
Ed Braam kijkt positief terug op de afgelopen vier jaar. Foto Pr (Foto: Hans Ouwerkerk)

Lijsttrekker aan het woord

Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen interviewt Groot Rijswijk de lijsttrekkers. Dit keer Ed Braam van Beter Voor Rijswijk.

Hoe ben jij in de gemeentepolitiek beland? "Door mijn bestuurlijke activiteiten bij zwemvereniging Haagse Watervrienden. In die tijd waren er problemen met het zwembad de Wervel. Als bestuurslid had ik hierdoor veel contact met de Rijswijkse wethouder van Sport. Door dit contact ben ik uiteindelijk in de gemeentepolitiek beland."

Hoe heeft de partij zich in de afgelopen jaren ontwikkeld? "Ruim 5 jaar geleden, één jaar voor de vorige verkiezingen, zijn we gestart. Op een kleine 50 stemmen na waren we in één klap de grootste Rijswijkse partij. Desondanks werden we buiten het college gehouden. Inmiddels hebben we 462 leden die zich via Facebook hebben aangemeld en definitief lid zijn geworden na een selectieprocedure en screening via internet."

Hoe kijken jullie terug op de afgelopen 4 jaar? "Heel positief, we hebben een mooie periode beleefd. We hebben via de raad veel zaken voor elkaar gekregen. Bijzonder was dat het RIVM mee ging met ons punt over het Borstkanker onderzoek en dat de bus voor dit onderzoek nu weer in Rijswijk stopt. Mooi is ook dat we het weesfietsen probleem hebben kunnen aanpakken en het Dierenbeleid op de agenda hebben gekregen. In deze periode hebben we veel tijd gestoken in contact met de Rijswijkers. Met lobbyen hebben we veel bereikt. We zien namelijk in iedereen een collega en in niemand een vijand."

Waarom wordt BVR de grootste partij van Rijswijk? "Dat zijn we nu al, maar ook na de verkiezingen zullen we dat wel blijven. Alle problemen klein of groot, benoemen we niet alleen, maar we zijn ook sterk in het zoeken naar oplossingen."

Wat is je persoonlijke ambitie? "We hebben een serieuze kandidaat wethouderschap in Larissa Bentvelzen. Zelf wil ik het liefst politiek blijven bedrijven als fractievoorzitter. Mochten er twee wethouders nodig zijn, dan ben ik beschikbaar. Vier jaar geleden hebben we al geroepen dat de stem van de kiezer ook moet zijn terug te vinden in het dagelijks bestuur. De winnaars van de verkiezingen verdienen voorkeur. Dit standpunt is niet veranderd."

Wat zijn jullie speerpunten in het verkiezingsprogramma? "Verbeteren van de zorg en ook het administratieve proces hierin. Daarnaast zijn we druk bezig om de 24 uurs huisartsenpost terug te krijgen in Rijswijk. De thuiszorg en de betaalbaarheid hiervan gaan we verbeteren. Op het gebied van (verkeers)veiligheid willen we stappen zetten. Rijswijk kent veel gevaarlijke kruisingen. Het wegennet moet op orde komen. Ook zien wij graag camera bewaking op logische plekken in onze stad. Met het ingezette dierenbeleid gaan we verder."


Stel: Ed Braam heeft het volledig voor het zeggen in Rijswijk, dan …"Zijn straten en sloten schoon, krijgen burgers direct antwoord op vragen aan bestuurders, zijn op de kortst mogelijk termijn de problemen op de weg verholpen, is er binnen een jaar een 24uurs huisartsenpost en het AZC gesloten en in gebruik als studentenhuisvesting."

Meer berichten