Een maand geen alcohol

Rijswijk - Vanaf 1 maart gaat IkPas Rijswijk weer van start. Net als voorgaande jaren gaan Rijswijkers samen met wethouder van volksgezondheid Björn Lugthart de uitdaging aan om een maand lang geen alcohol te drinken. Doel van de campagne is om mensen bewust te maken van hun alcoholgebruik.
We zijn met z'n allen steeds meer gaan drinken. Uit landelijk onderzoek blijkt dat 35% van de ondervraagde vrouwen, ouder dan 50 jaar en liefst 50% van de mannen in die leeftijd op minimaal 4 dagen in de week drinken. Ook jongeren drinken frequent: 20% drinkt minimaal 10 keer per maand. Je bewust worden van deze gewoonte is het doel van de landelijke IkPas campagne. Wethouder Lugthart doet net als voorgaande jaren weer mee, samen met de Rijswijkse ambassadeurs. Op 20 februari deed hij de aftrap van IkPas Rijswijk 2018, waarbij de ambassadeurs van vorig jaar het stokje overdroegen aan hun opvolgers. Van 1 t/m 30 maart gaan zij zich net als hun voorgangers inzetten voor de campagne.
Deelnemen aan de IkPas actie kan door je voor 1 maart gratis in te schrijven op www.ikpas.nl. Volg ook de Facebookpagina www.facebook.nl/ikpasrijswijk om te zien hoe de Rijswijkse ambassadeurs het doen en ervaringen te delen.

Meer berichten