Op zoek naar een nieuwe invulling voor Kessler Park

Met het vertrek van Shell uit Rijswijk ontstaat er een enorme leegstand in de Plaspoelpolder. Reden voor onder andere de gemeente Rijswijk om te kijken naar een mogelijke (duurzame) invulling voor kantoorlocatie Kessler Park.

Rijswijk - Shell, de gemeente Rijswijk, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag hebben op 15 februari een convenant getekend waarin zij vastleggen hoe ze de mogelijkheden gezamenlijk willen onderzoeken. Hierbij wordt de wijze en fasering van het vertrek van Shell uit Rijswijk nader in beeld gebracht.
"De gezamenlijke ambitie is een goede duurzame invulling te creëren voor Kessler Park, leegstand te voorkomen en op deze wijze bij te dragen aan de aantrekkelijkheid van de Plaspoelpolder op zowel lokaal, regionaal, provinciaal als landelijk niveau", aldus de Rijswijkse burgemeester Michel Bezuijen. Shell heeft in oktober 2017 laten weten haar kantoor- en onderzoekslocaties, van 100.000 m2, op termijn te verlaten.
"Na een lange geschiedenis in Rijswijk vindt Shell het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met het vinden van nieuwe gebruikers van haar locatie Kessler Park. Ik heb er vertrouwen in dat we hier samen met de andere partners oplossingen voor gaan vinden", aldus Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland. Op 1 juli moet er meer duidelijkheid zijn.

Meer berichten