Lorenzo en Jayden Bouman hebben genoten van hun Opkikkerdag!
Lorenzo en Jayden Bouman hebben genoten van hun Opkikkerdag!

Even vergeten dat je ziek bent!

Door Frans Limbertie

Stichting Opkikker uit Almere zorgt ervoor dat langdurig zieke kinderen een dag in het zonnetje worden gezet, middels een Opkikkerdag. Een dag vol ontspanning en plezier! Afgelopen zaterdag was het zo'n dag voor de broertjes Bouwman uit Rijswijk. Eentje die ze nog lang kunnen navertellen.

Rijswijk - Wanneer een kind langdurig ziek is, vraagt dit veel energie van zowel kind als ouders. Zo zijn er de lange behandelingen en ziekenhuisopnames die bijzonder aangrijpend kunnen zijn. Bovendien legt het vaak een zware druk op de familie. Jaimy Schoute weet er alles van. Twee van haar drie kinderen, Lorenzo en Jayden Bouman, op het oog twee normale Rijswijkse jongens die net als ieder kind naar school gaan, vriendjes hebben en plezier maken in het leven, kampen beiden met een vervelende ziekte. Jayden van zeven heeft een stofwisselingsziekte en zijn oudere broer Lorenzo van negen, lijdt aan een auto immuun-ziekte. Vanaf volgend jaar krijgt hij passend medisch onderwijs, laat hun moeder ons weten. "Je realiseert je niet dat het heel wat aanpassingen vergt voor een gezin, maar je houdt nu eenmaal zielsveel van je kinderen dus is het normaal dat je dit doet," vertelt ze. "Het zijn ook maar twee gewone jongens die alles willen doen wat een kind op die leeftijd zoal doet. Helaas kan dat niet altijd en dat maakt het leven soms best moeilijk."

Via een arts die Jayden heeft behandeld kwam het gezin in contact met Stichting Opkikker. Plaats van handeling afgelopen zaterdag was Center Parc Eemhof in Zeewolde. Jaimy: "Van tevoren zijn we gebeld of we interesse hadden in zo'n dag, die volledig betaald en verzorgd zou zijn. Ze waren alle twee al meteen enthousiast." De familie moest er wel vroeg voor op, want om kwart over negen werden ze er al verwacht. "De ontvangst was super, met koffie en gebak voor ons en snoep en limonade voor de kinderen," vertelt Jaimy enthousiast. "Er ging echt een wereld voor ze open. Aan alles was gedacht: 's morgens waren er twee activiteiten en in de middag drie. Ze konden naar hartenlust gamen, er stonden brandweerauto's, politiemotoren en raceauto's waar de kinderen in mochten en waar ze van alles over werd verteld. Er waren ook allerlei soorten reptielen waar de kinderen informatie over kregen. Elk gezin kreeg een vrijwilliger toegewezen die de hele dag regelde. De lunch en het diner, waarbij ook nog eens artiesten optraden, alles was tot in de puntjes verzorgd." Klap op de vuurpijl was de helikoptervlucht. "We hebben foto's gemaakt en gefilmd, zodat we alles nog eens een keer goed kunnen terugkijken," zegt Jaimy enthousiast. "Een onvergetelijke dag. Je zag ze echt genieten en even vergeten dat ze ziek zijn."

Meer berichten