ZHB-bieren opnieuw op de markt

Rijswijkse brouwerij 'Bierbrouwerij de Arn' gaat de bieren van de Zuid-Hollandsche Bierbrouwerij opnieuw op de markt zetten. Bierbrouwerij de Arn en United Dutch Breweries (eigenaar van de naam Zuid-Hollandsche Bierbrouwerij) hebben hiervoor een overeenkomst gesloten.

Rijswijk - Bierbrouwerij de Arn heeft als enige brouwerij in Nederland toestemming gekregen om dit bier te maken. Binnenkort zal het eerste bier onder deze naam en met het oude logo uitgebracht worden. In de loop van dit jaar zullen er meer ZHB-bieren volgen.
De Zuid-Hollandsche Bierbrouwerij heeft van 1881 tot aan de sloop in 1975 een deel van het Haagse stadsgezicht bepaald. De ZHB behoorde tot de zes grootste bierbrouwerijen in Nederland. Daarnaast bezat de ZHB vele panden, zoals Grand Hotel Central (nu onderdeel van het Tweede Kamer-gebouw), Hotel Seinpost, The House of Lords en honderden cafés. Na de sloop van de brouwerij werden er op het terrein woningen gebouwd waaronder de Z.H.B.-hoven, waar slechts een plakkaat aan de muur nog herrinert aan de Zuid-Hollandsche Brouwerij.
Bierbrouwerij de Arn is een initatief van Arjan te Hoonte. In augustus 2013 werd het eerste bier - een dubbelbok - gebrouwen in de installatie van Sallands Landbier in Raalte. Het bier viel in de smaak, want er ontstond behoefte aan een eigen brouwerij. Inmiddels worden hier verschillende bieren gebrouwen, waaronder de Iris'Pale Arn (IPA), de dubbele Arn en de Triple Arn en een weizen- en een stoutbier. Inmiddels zijn de bieren van Bierbrouwerij de Arn in diverse slijterijen en horecagelegenheden door het hele land te vinden.

Meer berichten