Mentoren gezocht

Rijswijk - Staat u stevig in uw schoenen en zoekt u vrijwilligerswerk met verantwoordelijkheid én net dat beetje extra? Heeft u ook affiniteit met mensen met een beperking? Word dan mentor bij Mentorschap Haag en Rijn. Als mentor word je gekoppeld aan iemand die (deels) wilsonbekwaam is en vanwege een beperking niet (meer) in staat is zelfstandig beslissingen te nemen. Het gaat om bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking, een niet-aangeboren hersenafwijking, een psychiatrische achtergrond of mensen met dementie. Als deze mensen geen familie of netwerk hebben waar zij op terug kunnen vallen, wordt er gezocht naar een mentor. U staat op voor de persoon waarvan u mentor bent. Indien nodig bent u in staat beslissingen te nemen en als dat nodig is, gaat u in gesprek met zorg- en hulpverleners.
Vanuit Mentorschap Haag en Rijn kijkt wordt er goed gekeken naar dat u als mentor bij iemand past. Een goede klik is namelijk heel belangrijk. Voordat u als mentor aan de slag gaat, ontvangt u een training waarin u tips en handvaten krijgt om uw werk als mentor zo goed mogelijk uit te voeren. Natuurlijk kunt u voor vragen tijdens uw werk als mentor altijd terecht bij uw contactpersoon bij Mentorschap Haag en Rijn. Als vrijwilligers ontvangt u een onkostenvergoeding.
Bent u enthousiast geraakt? Neem dan contact op met Ellen Vos (tel 06 1507 0234) of Gera Fokkens (06 3164 0646) van Mentorschap Haag en Rijn. U kunt ook een e-mail sturen naar denhaag@mentorschaphaagenrijn.nl. Meer informatie vindt u op: www.mentorschaphaagenrijn.nl.

Meer berichten