Marloes Borsboom en burgemeester Michel Bezuijen stoppen hun wensen in de tijdscapsule. Foto Erwin Dijkgraaf
Marloes Borsboom en burgemeester Michel Bezuijen stoppen hun wensen in de tijdscapsule. Foto Erwin Dijkgraaf (Foto: Hans Ouwerkerk)

Wensen over duurzaam Rijswijk in tijdcapsule

Burgemeester Michel Bezuijen en Marloes Borsboom, wethouder Duurzaamheid hebben hun wensen voor de wereld in 2030 in het algemeen en Rijswijk in het bijzonder in een speciale Tijdcapsule gestopt. Zij deden dit tijdens het Global Goals Event van VNG International afgelopen dinsdag in het stadhuis van Rijswijk.

Rijswijk - Marloes Borsboom wenst dat in 2030 Rijswijk zich naar een duurzame samenleving heeft ontwikkeld. "Afval wordt volledig gerecycled. Alle gemeentelijke gebouwen zijn volledig verduurzaamd. Het imago van Rijswijk van stad van beton en steen heeft plaatsgemaakt voor een groen, kleurig en veelzijdig straatbeeld." Burgemeester Bezuijen ziet in zijn wensdroom dat straatbeeld vooral gedomineerd door technische innovaties die in Rijswijk voor het eerst zijn toegepast. "Rijswijk is in 2030 alweer enkele jaren het voorbeeld bij uitstek van een levend laboratorium, waar overheid en bedrijfsleven samenkomen om te experimenteren met de nieuwste technieken. Naast zelfrijdend vervoer en driedimensionale zebrapaden, staat Rijswijk ook bekend als de plaats waar als eerste op grote schaal slimme verkeersborden zijn toegepast." Rijswijk heeft zich uitgeroepen tot Global Goals Gemeente en wil daarbij aandacht schenken aan de 17 mondiale globale doelen. Onderdeel van campagne is de reizende Tijdcapsule.

Meer berichten