Johanna Besteman wil graag kijken naar de behoefte van de inwoners in plaats van naar strakke regelgeving.'
Johanna Besteman wil graag kijken naar de behoefte van de inwoners in plaats van naar strakke regelgeving.'

Lijsttrekker aan het woord

Door Hans van der Wel

2018 is het jaar van de Gemeenteraadsverkiezingen. Groot Rijswijk praat wekelijks met één van de lijsttrekkers. Vandaag Johanna Besteman van het CDA.

Heb je altijd al gedroomd om lijsttrekker te zijn? "Dat niet, maar wel gedroomd om de wereld voor iedereen beter te maken. En dat kan via de politiek. Ik ben ambtenaar bij het ministerie van Economische zaken en heb altijd die maatschappelijke betrokkenheid gevoeld."

Maar waarom dan het CDA? "Ik kom uit een CDA nest, dus na mijn aanmelding als lid ben ik via Den Haag in de Rijswijkse raad beland. Buiten de invloed van mijn vader voel ik mij ook thuis bij deze brede volkspartij. Je komt er veel verschillende mensen tegen en dat past goed bij mij."

Wat vind je zo mooi Rijswijk? "Het is een groene stad en vooral de kleinschaligheid trekt mij aan. Het voelt als een kleine gemeente tussen de twee grote steden Rotterdam en Den Haag. Maar die kleinschaligheid moet blijven. Vooral op het gebied van zorg en welzijn en veiligheid moeten we de menselijk maat in de gaten houden en ons niet te veel laten leiden door de grote broeders om ons heen. Maar onze eigen lijn trekken."

Wat bedoelen jullie precies met "de menselijke maat"? "Dat je je kijkt naar de behoefte van de inwoners, in plaats van naar strakke regelgeving. Vooral in de zorg moeten we de regelgeving eens los laten en kijken wat er echt nodig is! Maar dat is niet ons enige speerpunt van ons programma. Ook de financiële gezondheid van de gemeente vinden wij belangrijk. Gewoon niet meer uitgeven dan er binnenkomt! Er lopen nog wat spannende financiële dossiers waar goed naar gekeken moet worden."

Waar zijn jullie als oppositiepartij in de afgelopen vier jaar het meest trots op? "Dat er een jongerencoach is gekomen om jongeren die het nodig hebben weer een kans te geven in Rijswijk"

Meer berichten