Hans Brand kijkt er naar uit om in het kader van de actie van War Child de Afrikaanse berg te bedwingen
Hans Brand kijkt er naar uit om in het kader van de actie van War Child de Afrikaanse berg te bedwingen (Foto: Hans Ouwerkerk)

De berg op voor de oorlogskinderen

De Rijswijker Hans Brand begint aan een waar avontuur. Hij gaat de Kilimanjaro beklimmen om zoveel mogelijk geld op te halen voor een een betere toekomst voor oorlogskinderen. Dit onder het moto van de Kili-Challenge. Een actie van War Child.

Rijswijk - De 57-jarige Hans Brand (57) wacht een zware klim naar de top van de Kilimanjaro op 5.895m. Hans is dit weekeind naar Afrika vertrokken om zoveel mogelijk geld op te halen voor oorlogskinderen. Hans financiert zijn reis zelf en haalt via sponsors geld op voor verschillende projecten van War Child. Voor een betere toekomst voor oorlogskinderen ziet hij straks vanaf het dak van Afrika de zon opkomen.

De expeditie duurt in totaal zeven dagen en staat onder leiding van een Nederlandstalige expeditieleider, aangevuld met lokale dragers en gidsen. Ruim 90 procent van de opbrengst gaat rechtstreeks naar projecten om oorlogskinderen te helpen. De organisatie biedt momenteel in veertien landen honderdduizenden oorlogskinderen een combinatie van psychosociale hulp, onderwijs en bescherming.

Hans Brand: "Het beklimmen van de Kilimanjaro staat al een tijdje op mijn "verlanglijst". Het combineren van de beklimming met het ophalen van sponsorgelden voor War Child vind ik nog veel mooier. In Nederland leven we gelukkig in vrede en veiligheid, en dat is een groot goed. Helaas zijn er wereldwijd nog veel te veel kinderen die opgroeien in of met oorlog. En kinderen horen niet thuis in oorlog. Ik wil graag een bijdrage leveren zodat oorlogskinderen zich op een gezonde manier kunnen ontwikkelen en opgroeien tot wie ze willen zijn. In vrede."

War Child begeleidt de deelnemers bij zowel de fysieke voorbereiding als bij het ophalen van sponsorgeld intensief. Voor de in totaal 70 deelnemers is de Kili-Challenge al een tijd geleden begonnen tijdens een trainingsweekend in de Ardennen. Met bootcamps, wandelingen en een ijsbad zijn ze klaargestoomd voor de weg naar de top.

Meer berichten