17 Global Goals

Minder armoede, einde aan honger, beter onderwijs en duurzame en moderne energie voor iedereen. Het zijn slechts vier van de in totaal zeventien mondiale doelen (Global Goals) die door de Verenigde Naties zijn vastgesteld. Rijswijk wil als Global Goals Gemeente hier invulling aan gaan geven.

Rijswijk - De gemeente heeft zich tot Global Goals Gemeente uitgeroepen en gaat aandacht besteden aan de zeventien Global Goals. Aanstaande dinsdag 30 januari is er in het stadhuis in Huis te Hoornzaal aan het Bogaardplein 15 een bijeenkomst waar de Global Goals centraal staan. Aanleiding van deze bijeenkomst is om te kijken op welke wijze de verschillende doelen in Rijswijk kunnen worden verwezenlijkt.

Bij de bijeenkomst zijn ook burgemeester Michel Bezuijen en wethouder Marloes Borsboom aanwezig. Zij gaan hun persoonlijke wensen en dromen over hoe onze wereld er in 2030 uit zou moeten zien met de aanwezigen delen. Daarna stoppen zij hun wensen en dromen in een zogenaamde Tijdscapsule. Deze reist door het land. In deze Tijdcapsule worden persoonlijke wensen en dromen van burgemeesters en wethouders voor onze wereld in 2030 meegegeven. De Tijdscapsule maakt deel uit van de campagne van VNG International.

Meer informatie over Global Goals of bijwonen van de bijeenkomst: www.rijswijk.nl/bestand/global-goals.

Meer berichten