PvdA-lijsttrekker Andy Kooy
PvdA-lijsttrekker Andy Kooy

Lijsttrekker aan het woord

2018 is het jaar van de Gemeenteraadsverkiezingen. Groot Rijswijk praat wekelijks met één van de lijsttrekkers. De tweede in de reeks is Andy Kooy van de PvdA.

Hoe ben je in de gemeentepolitiek gerold? "Ik heb altijd interesse gehad in de politiek en heb hiervoor verschillende bestuursfunctie bekleed. Eerst bij Bewonersorganisatie Steenvoorde Noord en later ook bij Humanitas. Maar de politiek bleef toch trekken en ik heb mij aangemeld bij de PvdA. Eerst ben ik actief geweest aan de verenigingskant van de partij, maar het politieke strijdtoneel is het echte werk."

Wat is je ambitie voor de komende periode? "Genoeg zetels in de raad om op te komen voor de sociale belangen van alle Rijswijkers. We willen dat alle inwoners van Rijswijk kansen krijgen. Ook zou ik de toegang tot zorg in Rijswijk graag willen verbeteren. De zorg wordt hier vaak opgehangen aan ingewikkelde regelgeving. Dat levert procedures op die voor veel mensen belemmerend werken."

Hoe kijk je terug op de afgelopen vier jaar oppositie? "Redelijk tevreden. We hebben het gezocht in een constructieve samenwerking om Rijswijk beter te maken. Maar vooral op sociale terreinen hadden we meer stappen willen zien. Onder andere de toegang tot zorg had beter gekund."

Wat wordt jullie speerpunt voor de verkiezingen? "In het kort is dat wonen, werk en welzijn. We willen dat iedereen aan de maatschappij kan deelnemen en dat zo lang mogelijk blijven. Ook zaken als milieu en de verkeersveiligheid krijgt van ons aandacht. Om dat te bereiken is het soms nodig om een klein stapje terug te doen om met z'n allen een stap voorwaarts te maken."

Hoe ziet jullie team eruit? "We hebben een kwalitatief prima groep van vijf mensen om de partij te vertegenwoordigen. Ervaring en nieuwe elan is met elkaar verenigd."

Meer berichten