Nicole Dierdorp opent het nieuwe Kindcentrum BuitenRijck in RijswijkBuiten. Foto: Peter van Zetten
Nicole Dierdorp opent het nieuwe Kindcentrum BuitenRijck in RijswijkBuiten. Foto: Peter van Zetten

BuitenRijck open voor kids

Het was even een wandeling van de tijdelijke locatie naar de nieuwe locatie van het Kindcentrum BuitenRijck in RijswijkBuiten. Maar voor de kinderen en wethouder Nicole Dierdorp was het wel een vrolijke tocht. Zij mocht afgelopen maandag het nieuwe vooral duurzame schoolgebouw officieel openen.

Rijswijk - In het nieuwe Kindcentrum zijn maandag 180 leerlingen begonnen. BuitenRijck is niet alleen een basisschool, maar ook een kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar (dagopvang en buitenschoolse opvang). Daarnaast biedt de nieuwe locatie ruimte voor een sportzaal, die tevens voor derden bruikbaar is, en een welzijnsruimte.

Bijna iedere functie heeft hiervoor een eigen plek gekregen met elk een eigen entree en herkenbaarheid. SMT Bouw & Vastgoed uit Rosmalen is verantwoordelijk voor de uitvoering van dit markante gebouw. Het duurzame ontwerp is van LIAG Architecten. Naast een gezond binnenklimaat zijn tal van maatregelen getroffen voor het creëren van een energiezuinig en milieuvriendelijk gebouw. Zo is bijvoorbeeld op het dak van het gebouw 230 vierkante meter aan zonnepanelen geplaatst. Tevens is aandacht besteed aan de duurzaamheid in relatie tot het onderhoud en de exploitatie van het onderwijsgebouw over een lange periode. Hiermee sluit het Kindcentrum ook aan op de duurzame ambities van de ontwikkeling van RijswijkBuiten.

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3.400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk. Inmiddels zijn al tal van woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. De eerste inwoners wonen al meer dan vier jaar met veel plezier in hun nieuwe duurzame woning. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. De woningen worden standaard met een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook de eerste nul-op-de-meter woningen. Energiezuinig dus en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, voldoende parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied.

Meer berichten