Een 'rustig' oudjaar

De oud- en nieuwviering is in Rijswijk net als in de rest van het land redelijk rustig verlopen.De politie heeft in totaal zeven keer moeten ingrijpen bij een vuurwerkincident en één keer bij een mishandeling.

Rijswijk - Burgemeester Michel Bezuijen sprak in de loop van de nieuwjaarsnacht al van een rustige nacht. Hij is de hele nacht met de politie op sjouw geweest. In totaal heeft de politie zeven keer bij een vuurwerkincident en één keer bij een mishandeling moeten ingrijpen.

Het regenachtige weer is waarschijnlijk één van de belangrijkste oorzaken geweest dat de nieuwjaarsviering wat rustiger is verlopen dan in de voorgaande jaren. Er waren simpelweg minder mensen op straat.

Brandweer

De brandweer had het overigens wel wat drukker. Zo moest het twee keer uitrukken om een autobrand te blussen. Zeven keer was het prijs met brand in een afvalcontainer. Zowel boven- als ondergrondse containers waren in de fik gestoken. Negentien keer moest de brandweer een vuur van kerstbomen en afval doven.

Vuurwerk

De overlast van vuurwerk kon dit keer voor het eerst via een Facebookbericht bij de politie worden gemeld. Dit kon door de politie een privébericht te sturen. Hiermee wilde de politie het melden van vuurwerkoverlast laagdrempeliger maken. In totaal hebben ruim 1400 mensen in de Haagse regio overlast gemeld.

Meer berichten