Wethouder MarlMarloes Borsboom ondertekent bijenconvenant
Wethouder MarlMarloes Borsboom ondertekent bijenconvenant (Foto: )

Rijswijk plant linden voor lokken van bijen

Linden ruiken niet lekker om mensen te plezieren. Ze doen het om bijen en andere insecten te lokken naar hun voedselrijke bloemen. In ruil daarvoor regelen die insecten de bestuiving. En juist om die insecten te helpen, plant de gemeente Rijswijk graag linden.

Rijswijk - Toen de esdoorns aan de Sir Winston Churchilllaan zo slecht bleken te zijn dat ze moesten worden vervangen kozen we er daarom voor allerlei verschillende soorten linden door elkaar te planten. Die bloeien op verschillende tijden waardoor de bijen over langere periode de bomen kunnen bezoeken. Insecten worden weer gegeten door vogels, dus voor de vogels is het planten van linden ook goed.

Onder de linden zijn bloemen gezaaid. Daar zijn insecten ook blij mee. Er is gekozen voor een speciaal mengsel voor bloembezoekende insecten met wilde bloemen als walstro en bijenkorfje. En zo maakt de Gemeente Rijswijk werk van de belofte om meer voor insecten en de natuur te doen toen zij in november het bijenconvenant tekenden. In het bijenconvenant beloofde de gemeente voortaan bij het maken van nieuwe plannen en bij het onderhoud van het groen, de natuur een belangrijke plek te geven. Een aantal groene organisaties heeft het convenant mede ondertekend. Niet alleen om de gemeente bij dit beleid te helpen, maar ook om de planvorming kritisch te volgen.

Datum
Van Gaslos

Rijswijk - De nieuwe datum voor het VanGaslos Festival is op donderdagavond 25 januari. Van 19.00 tot 21.30 uur staat het stadhuis helemaal in het teken van wonen en leven zonder gas. Ook kunt u in gesprek gaan met de gemeente over uw vragen en verwachtingen.
Meer informatie vindt u op www.rijswijk.nl/actueel/agenda/2018/1/25/vangaslos-festival.

 

Meer berichten