"De 1e klasse is bijzonder sterk"
"De 1e klasse is bijzonder sterk" (Foto: Nico Mos)

Voetbaltrainers blikken terug

Nu het jaar 2017 ten einde loopt wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt kort van gedachten te wisselen met trainers en coaches. De voetbaltrainers van Te Werve, Semper Altius en Vredenburch geven hun reacties.

Rijswijk - "Mijn contract is reeds verlengd met 2 jaar en we willen van beide kanten met elkaar verder." Dat zegt de Te Werve trainer Huib van Oostrom Soede. En over het voetbal zelf zegt hij: "Over de eerste seizoenshelft ben ik ontevreden. Ik kijk met gemengde gevoelens terug. Deze 1e klasse is bijzonder sterk. Driemaal trainen is hierbij een must en dat is nu niet mogelijk. Ook vier pechwedstrijden gespeeld waarbij een speler in het doel stond, omdat allebei mijn keepers geblesseerd waren. Wel zeer aanvallend gespeeld maar niet met het gewenste resultaat. Met maar drie echte mandekkers zijn we verdedigend kwetsbaar. We zullen in ieder geval hoger moeten eindigen dan de elfde plaats van nu. Enne...degradatie, dat is uitgesloten."

Vredenburch trainer Vita Lorente: "We spelen op zich een prima eerste seizoenshelft. Alleen is het dan jammer dat je de laatste twee wedstrijden voor de winterstop verliest. Ik had graag op een positieve manier dit kalenderjaar willen afsluiten. Nu eerst eventjes geen voetbal en dadelijk als we op trainingskamp in Spanje zijn kijken we vooruit op de tweede seizoenshelft", aldus Vita die ook in de winterstop praat over zijn eigen toekomst bij de club.

Semper Altius trainer Peter Spruijt: "In iedere andere 4e klasse zouden wij met dit puntentotaal bovenaan staan. Dus mag je concluderen dat wij het tot nu toe goed hebben gedaan. Als team hebben we ons prima doorontwikkeld en zijn we vooral tactisch gegroeid. Voor de tweede seizoenshelft moeten we snel weer conditioneel sterker worden en de lijn van de eerste periode doortrekken. Nee, over mijn eigen positie is nog niet over gesproken".

Meer berichten