Nando Liebregts en Rutger Messerschmidt. Foto Roy Beusker
Nando Liebregts en Rutger Messerschmidt. Foto Roy Beusker

Muziek en dans bij Drs.Down

Ivo Niehe kreeg veel lof over de door hem geschreven voorstelling Drs.Down. De voorstelling is vrijdag 29 december te zien in de Rijswijkse Schouwburg.

Rijswijk - Drs. Down is een combinatie van video, live muziek, dans en spel brengen een bijzonder verhaal tot leven over de kracht van jongeren met een verstandelijke beperking.

Voor zijn televisieprogramma sprak Ivo Niehe met de Spaanse jongen Pablo Pineda Ferrer. Hij is hoogstwaarschijnlijk de enige 'down' die een universitaire graad gehaald heeft. Die ontmoeting bracht Ivo tot het schrijven van een vernieuwend theaterstuk dat het best te omschrijven is als 'filmisch muziektheater'. In een gefantaseerd levensverhaal komen alle clichés en vooroordelen aan bod van een gezin waar een kind met een syndroom geboren wordt: ouderlijke ruzies, een jaloerse broer, eindeloze pesterijen, het aanbod om in te grijpen met plastische chirurgie, de hunkering naar een onbereikbaar vriendinnetje, etc.

Nando Liebregts en Rutger Messerschmidt zijn de 'downs' die de hoofdrollen spelen. De muzieknummers, de video-inserts, de massa-scenes en de cast van bekende acteurs maken 'drs. Down' tot een zeer eigentijds spektakel.

De boodschap is universeel: kijk bij jongeren met welke verstandelijke beperking dan ook naar wat hij of zij wél kan in plaats van de focus te leggen op de handicap. Dat is precies wat de ouders van Pablo –zonder hem onder druk te zetten- hebben gedaan.

Kijk nog voor tickets op www.rijswijkseschouwburg.nl

Meer berichten