Kinderen maken tijdens de sportdag in De Schilp kennis met diverse verschillende sporten.
Kinderen maken tijdens de sportdag in De Schilp kennis met diverse verschillende sporten.

Kinderen leven zich uit in De Schilp

De kerstvakantie is in volle gang. Veel ouders werken door en brengen hun kinderen bij de opvang. Wat is er dan leuker voor de kinderen om met elkaar te sporten? Dat gaat gebeuren op 4 januari in Sporthal De Schilp. Alle kinderen tussen vier en twaalf jaar van diverse kinderopvanglocaties kunnen kennismaken met verschillende sporten en spellen onder leiding van Sport4Kids, een onderdeel van de Stichting Rijswijkse Kinderopvang.

Rijswijk - Het is voor de tweede keer op rij dat dit grote evenement wordt georganiseerd. Initiatiefnemers zijn Stefan van de Water en Marco van Trier die werkzaam zijn als Sport en Bewegingsinstructeur bij de Stichting. "Vorig jaar was het een groot succes en dit jaar zijn de aanmeldingen overweldigend. We hebben al meer dan drie honderd inschrijvingen binnen en overwegen een extra sportdag in te plannen", aldus Marco. De inschrijving lopen via de locaties van de Stichting Rijswijkse Kinderopvang. 13 locaties uit de regio doen er aan mee.

Marco is samen met Stefan van de Water verantwoordelijk voor het bewegingsonderdeel van de Stichting Rijswijkse Kinderopvang. Zij vinden het belangrijk dat kinderen vanaf jongs af aan met sport en bewegen in aanraking komen. "Het is zo belangrijk voor hun ontwikkeling en daarom zijn we ook enorm blij dat we de ruimte hebben gekregen om een programma te ontwikkelen. Het dagelijks werk bestaat uit het begeleiden en activeren van kinderen. We bezoeken hiervoor alle locaties van de SRK. Voor de kleintjes tussen twee en vier is er peutergym. Voor de basisscholen bieden we bij de tussen- en na schoolse opvang een sportmix aan." Het Sport4Kids onderdeel bestaat door het succes inmiddels uit 4 medewerkers en de jaarlijks sportdag is een mooi hoogtepunt waarbij de kinderen van zoveel mogelijk locaties bij elkaar komen.

Op 4 januari kunnen de kinderen kiezen voor de "gewone sporten" zoals voetbal en judo, maar er gebeuren ook spannende dingen. Kinderen kunnen oxboarden, lasergamen of lacrossen en kunnen les krijgen in dodgebowen. Dat laatste is een spel met pijl en boog, waarbij vooral het goed leren schieten zal worden onderwezen. Ook streetdance onder leiding van We Love to Dance staat op het programma.

Alle kinderen krijgen die dag een T-shirt en een goody bag met leuke attenties. De Plus Jongenotter sponsort de bananen voor de deelnemers en het ROC Mondriaan levert de spelleiders. Het inschrijven loopt via de locaties van de SRK en gaat dus zeer voorspoedig. "Zo'n belangstelling geeft een goed gevoel, maar het is nog fijner als kinderen zich na de dag bij een sportclub aanmelden", aldus Marco.

Meer berichten