Een impressie van het nieuwe gevelbeeld
Een impressie van het nieuwe gevelbeeld (Foto: Hans Ouwerkerk)

Fraaie nieuwe glasgevel voor 'De Generaal'

Het voormalige hoofdkantoor van de Belastingdienst krijgt een robuuste gevel van glas. Het gebouw wordt momenteel getransformeerd naar 'De Generaal", een woongebouw van 192 appartementen.

Rijswijk - Metaglas in Tiel is door Mei Architects and Planners en Aertgeerts bouwgroep in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling en technische uitwerking van de gevel voor 'De Generaal'. Het uiterlijk van het robuuste jaren '70 kantoor zal transformeren in een aantrekkelijk woongebouw door toepassing van een gevel die voornamelijk uit glas bestaan. De drie meter hoge ramen worden tussen een bouwkundige constructie geplaatst; deze constructie wordt afgewerkt met wit gelaagd, decoratief glas.

Metaglas zal, naast leverancier van de glasconstructies, ook de taak van gevelbouwer op zich nemen. Het gebruik van minimaal zichtbare profielen en het wegwerken van constructies zorgt ervoor dat het gebouw een moderne uitstraling krijgt. Verticale schuiframen, horizontale schuiframen, bloemkozijnen en vaste glaspanelen vormen samen de nieuwe gevels van het oude kantoorpand.

De Generaal biedt na de transformatie ruimte aan 192 woningen in grootte variërend van 70 tot 100 m2. Het betreft 2- en 3-kamerappartementen, die allemaal beschikken over een eigen ruime buitenruimte. De plint fungeert onder andere als ontvangstruimte.

Meer berichten