Logo grootrijswijk.nl


René van Hemert
René van Hemert

Geen derde termijn voor Van Hemert

Rijswijk - René van Hemert is na de gemeenteraadsverkiezingen in maart niet meer voor een wethouderspost beschikbaar. De VVD-wethouder ziet niets in een derde termijn. "We hebben een mooie kieslijst samengesteld met daarop goede en jonge kandidaten. Na twee termijnen vind ik het tijd voor een ander", aldus Van Hemert.

In het huidige college heeft René van Hemert de portefeuille economie, sport en verkeer & vervoer en is hij tevens 1e locoburgemeester. Daarnaast houdt hij zich bezig met dossiers als citymarketing en toerisme en maatschappelijk vastgoed. "Ik heb mooie dingen gedaan en meegemaakt. Nu is het tijd om plaats te maken voor iemand anders", zegt Van Hemert. Na acht jaar wethouderschap en de nodige jaren in de raadsbanken ziet hij nog wel "wat er om mijn pad" komt.

Van Hemert is de tweede wethouder in het huidige college dat aangeeft na de verkiezingen niet meer in een nieuwe college terug te keren. Eerder al liet Nicole Dierdorp van D66 weten het ambt van wethouder na maart 2018 niet langer te ambiëren.

Meer berichten

Shopbox