Logo grootrijswijk.nl


Twaalf deelnemers volgden een training in oppassen.
Twaalf deelnemers volgden een training in oppassen.

Oppascursus voor Rijswijkse jongeren

Afgelopen zaterdag was het Centrum voor Jeugd en Gezin in Rijswijk het domein van jongeren die hun oppas-skills wilden verbeteren. Twaalf deelnemers volgden hier de gratis training 'oppassen'.

Rijswijk - Coach Marieke Martens leerde de deelnemers, elf meiden en één jongen, alles wat je moet weten als je gaat oppassen op kinderen. Ook leerde Martens de deelnemers hoe je om moet gaan met de kinderen waar je op past. Want terwijl de ene jongere al eens tegelijkertijd opgepast had op vijf kinderen, had de ander nog nooit een luier verschoond.
Daarom kwam er tijdens de training dan ook van alles aan bod. Zo leerden de jongeren luiers verschonen, hoe je op een positieve manier kunt omgaan met kinderen en wat je kunt doen als kinderen niet luisteren. Ook het voorkomen van huis-, tuin- en keukenongelukjes en wat je kunt doen als het toch gebeurt, was een belangrijk onderdeel van de cursus. De jongeren waren erg enthousiast en stelden alle denkbare vragen zoals: 'Als ik naar het toilet moet, wat doe ik dan met de baby of het kind?'.
Na de leerzame en succesvolle dag kregen alle deelnemers hun welverdiende certificaat. Rijswijkse ouders die deze jongeren over de vloer krijgen kunnen hun kinderen nu met een geruster hart bij ze achterlaten. De oppas weet dankzij deze cursus nu veel beter wat er van hem of haar wordt verwacht.

Meer berichten

Shopbox