Logo grootrijswijk.nl


Initiatiefneemster Anita Hols kreeg veel bijval van de lezers van Groot Rijswijk.
Initiatiefneemster Anita Hols kreeg veel bijval van de lezers van Groot Rijswijk.

Veel reacties op afgebakende hondenuitlaatplaats

Vorige week stond er in Groot Rijswijk een artikel over de officiële opening van het hondenuitlaatveld aan de Schaapweg. Met dit initiatief is er een nieuw hek geplaatst rondom het losloopveld voor honden, dat zorgt dat honden niet zomaar de weg kunnen oprennen. Hondenliefhebbers zijn blij, maar een aantal buurtbewoners protesteren tegen dit veld. Het leverde veel reacties van lezers op bij onze redactie.

Rijswijk - Initiatiefneemster Anita Hols kreeg vooral bijval van de lezers van Groot Rijswijk. Meerdere lezers geven aan dat er meer van zulke veilige losloopgebieden voor honden mogen komen. "Nu mogen de honden los op plekken waar veel verkeer is, dus is ook het gevaar dat de honden kunnen worden aangereden." stelt Sylvia de Winter op de Facebook van Groot Rijswijk.

In het artikel vertelde initiatiefneemster Anita Hols over de bijval van hondenliefhebbers en de kritiek van buurtwoners. Een aantal buurtbewoners zijn tegen de plaatsing van het hek rondom het losloopgebied. Zij protesteerden bij de opening met protestborden, omdat zij bang zijn voor waardevermindering van hun huis. Het hek zou hondenbezitters nog meer stimuleren tot het uitlaten van hun hond op het veld, waardoor het drukker wordt op het veld. Lezers geven aan dat het hondenveld er al jaren was. "De eventuele mogelijke "waardevermindering" van het huis, is voor de tegenstanders kennelijk belangrijker dan de veiligheid voor dier en mens!" zegt Hennie de Man. "De hele strook Schaapweg is al jaren losloopuitlaatgebied", vindt Sabine Bergenhenegouwen. "Nu staat er voor één stukje een hek. Kom er nog steeds vaak en dan kom ik letterlijk nog geen hond tegen. En natuurlijk moet iedereen de shit van z'n beestje opruimen. Daar ben ik het geheel mee eens."

Niet alleen hondenbezitters reageerden op de discussie. Zo zegt Aad Baron. "Er is niets veranderd, het was min of meer al voor honden. Ik ging er toch al niet meer lopen met mijn vrouw of kleinkind, want me laten bespringen door een willekeurige hond, die al dan niet uit een sloot komt, is niets voor ons. Maar prima zo, toch?"

Kitty Zaat gooit het over een andere boeg en reageert kort: "Mensen moeten eens stoppen met overal over te zeuren... Echt Nederlands."

Meer berichten

Shopbox