Logo grootrijswijk.nl


Nederland Leest, de toekomst met robotica

In november is de jaarlijkse campagne Nederland Leest. Dan geeft de bibliotheek weer een boek cadeau. Dit jaar is dat ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov. Rondom het thema robots en robotica organiseert de bibliotheek verschillende bijzondere activiteiten.

Rijswijk - Het boek ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov (1920 – 1992) verscheen in 1950. Het boek bestaat uit negen verhalen rond de robotpsycholoog Susan Calvin (1982), die in 2057 terugblikt op haar leven. Calvin ontmoette in haar leven allerlei soorten robots. Het gaat in de verhalen over de menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica. Hoewel sommige verhalen al meer dan een halve eeuw geleden geschreven werden, zijn ze door inhoud, stijl en humor nog steeds actueel. Aan de Nederland Leest-editie van ‘Ik, robot’ is een extra verhaal toegevoegd, dat Ronald Giphart samen met een robot schreef. U kunt het gratis boek afhalen vanaf 1 november, zolang de voorraad strekt.

Robotica speelt overal in de maatschappij. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. Is dit een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? In de activiteiten geeft Bibliotheek aan de Vliet een bijzondere kijk op robots. Op maandag 13 november is de film 'Robot & Frank' te zien en op maandag 20 november 'Ik ben Alice', beiden om 14.00 uur in Filmhuis Rijswijk. Op donderdag 16 november kunt u vanaf 14.00 uur meepraten over robotisering van de samenleving tijdens het Nederland Leest debat. Voor alle activiteiten geldt: kaartverkoop via www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek.

Meer berichten

Shopbox