Logo grootrijswijk.nl


De kinderen die het slechte weer trotseerden om de bollen te planten.
De kinderen die het slechte weer trotseerden om de bollen te planten. (Foto: Hans van der Wel)

Bewoners knappen Park Hofrust op

Hans van der Wel

Afgelopen zondag was een mooie dag in Park Hofrust. Ondanks de regen waren er een heleboel kinderen afgekomen op de bollenplantdag. Het Park Hofrust Initiatief had deze dag georganiseerd om ook de jeugd te betrekken bij de herinrichting van het park en het groen in de wijk.

Rijswijk - Na een periode van voorbereiding is in 2017 de eerste fase afgerond van de herinrichting van het mooie park. Dit bewonersinitiatief is omarmd door de Gemeente en door de Provincie Zuid Holland. Volgens Margriet van der Werf, secretaris van de stichting Park Hofrust Initiatief was dit hard nodig. "Wij kijken als bewoners van de Stadhoudersstraat op het park en we zagen het park achteruit gaan, een goede opknapbeurt kon eigenlijk niet uitblijven.

In 2016 zijn de plannen ontwikkeld voor de manier waarop het park moest worden aangepakt. Hiervoor hebben alle bewoners rondom het park de gelegenheid gehad om een idee in te brengen. Dit heeft er toe geleid dat de oorspronkelijke looplijnen van de paden in ere hersteld zijn en de eerste wijzigingen in beplanting zijn uitgevoerd. In het voorjaar van 2018 zal een begin worden gemaakt aan de tweede fase van dit project. Dan volgt nieuwe beplanting aan de kant van Laan Hofrust en de Stadhoudersstraat en ook het historische Theehuis wordt beter in beeld gebracht.

De stichting Park Hofrust Initiatief bestaat uit drie buurtbewoners en een aantal vrijwilligers, waaronder hovenier Rupert Hutzinger. Margriet is enorm blij met Rupert en ook de gemeente heeft een groenmedewerker toegewezen aan Park Hofrust. "De samenwerking tussen de vrijwilligers en de gemeente gaat steeds beter en de resultaten zijn al zichtbaar. Het leuke hiervan is dat er veel mensen uit de buurt mee hebben gedacht en ook meehelpen om er iets moois van te maken en ook te houden. Zo organiseren twee buurtbewoners na de tweede fase een tentoonstelling in het park en het landhuis met lichteffecten en rondleidingen".

De bollenplantdag was bedoeld om de kinderen bewust te maken van het belang van groen in de leefomgeving. Gewapend met een schep gingen zij allemaal enthousiast aan het werk en met aanwijzingen van Rupert werden alle bollen op verschillende plekken in het park onder de grond gewerkt. Dat betekent genieten in het voorjaar van prachtige kleuren in dit park. Het bewonersinitiatief heeft een nominatie verdiend voor de verkiezing "Vrijwilligers van het Jaar". Aanstaande maandagavond vanaf 19.30 u worden alle genomineerden met filmpjes gepresenteerd in het Stadhuis. Vanaf 1 november is het vervolgens mogelijk om een stem uit te brengen op de Vrijwilligers van het jaar 2017. Ga hiervoor naar de website van de gemeente Rijswijk.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox