Logo grootrijswijk.nl


Anita Hols met haar trouwe viervoeters Bibi en Jackson voor het 'veelgeplaagde hekje'
Anita Hols met haar trouwe viervoeters Bibi en Jackson voor het 'veelgeplaagde hekje' (Foto: Frans Limbertie)

Commotie om hondenuitlaatplaats

Door Frans Limbertie

Het leek zo'n goed idee: een speciale uitlaatplek voor honden met een veilig hek eromheen. Initiatiefneemster Anita Hols is er bijna twee jaar lang mee bezig geweest. En nu het hek onlangs is geplaatst en gisteren (woensdag) het speciale losloopgebied aan de Schaapweg officieel is geopend, zijn er problemen gerezen.

Rijswijk- Hoe toepasselijk, 'Man Bijt Hond' had er wel raad mee geweten, maar dit televisieprogramma bestaat helaas niet meer. En om nu de Rijdende Rechter hiervoor op te laten draven, gaat ook weer te ver. Toch is het allemaal erg vervelend, vooral omdat het hier om een groot misverstand gaat.

We spreken Anita Hols nog net even voor de opening van het veldje. Uiteraard op de plaats delict. "De politie heeft zich er ook al mee bemoeid. Woensdag is de opening van het veldje. Ik hoop toch echt dat ik geen kogelvrij vest aan moet," grapt ze.

"Een aantal mensen gaat protesteren tegen dit veldje. Ze zijn bang dat door dit veldje de waarde van hun woning daalt. Voor het protest is er zelfs speciaal een vergunning aangevraagd en zijn er briefjes bij de bewoners in de bus gedaan, waarin ze vragen om steun. Ik heb begrepen dat ze echt boos zijn. Maar ik verzeker je: dit wás al een hondenlosloopgebied, het enige dat is veranderd zijn de hekken om te verzekeren dat honden niet de Schaapweg op kunnen rennen. Iedereen moet gewoon netjes de hondenpoep opruimen en doet dat ook. Bovendien is het voor de honden ook een stuk veiliger. Dit scheelt", zo voegt zij er in één adem aan toe, "immers ook nog een hoop ongelukken."

Anita krijgt bijval van een andere hondenbezitter die zich bij ons voegt: "De buurtbewoners die protesteren beweren dat het alleen maar uitnodigt om hier nu speciaal je hond uit te gaan laten. Zelfs door mensen die hier niet wonen, en dat het hier dus een stuk drukker wordt."

Waarom is Anita dit initiatief eigenlijk gestart? "Ik kreeg het idee twee jaar geleden toen ik in New York was. Daar zag ik iets dergelijks. Ik vond het er bijzonder aardig en gezellig uit zien. Mensen en honden die allemaal contact met elkaar hadden. Thuis heb ik het idee verder uitgewerkt en aan de gemeente voorgelegd. Het heeft al met al nog twee jaar geduurd. Met steun van veel buurtbewoners."

Toch zijn er kennelijk nog een paar die er anders over denken. "Helaas ja, maar ik heb via een briefje in de bus de meeste buurtbewoners uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn. Wel heeft de Telegraaf er een artikel aan gewijd, voor ons niet zo positief. Toch blijf ik optimistisch en denk ik dat het goed is voor de buurt," besluit Anita.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox