Logo grootrijswijk.nl


Een sfeerimpressie van appartement type 'De Majoor'. In de woontoren zullen verschillende appartement typen te vinden zijn.
Een sfeerimpressie van appartement type 'De Majoor'. In de woontoren zullen verschillende appartement typen te vinden zijn.

Duurzaam wonen in 'De Generaal'

De voorbereidingen op de bouwwerkzaamheden voor het hypermoderne en duurzame woongebouw 'De Generaal' zijn in volle gang. Medio 2019 zal het voormalige hoofdkantoor van de Belastingdienst, gelegen op de hoek van de Generaal Spoorlaan en de Steenvoordelaan, getransformeerd zijn tot een woongebouw met ruimte voor 200 appartementen én commerciële ruimte.

Rijswijk - Met de grootscheepse verbouwing wordt het leegstaande kantoorgebouw op duurzame wijze in ere hersteld. Het iconische gebouw, dat oorspronkelijk gerealiseerd is in 1966, was voor die tijd al een revolutionair bouwwerk. De op handen zijnde metamorfose van het kantoorgebouw naar woontoren zal dan ook niet minder revolutionair zijn. Een nieuwe gevel van glas en de eigentijds vormgegeven terrassen en balkons geven het gebouw een ultramoderne aanblik. Het uitzicht vanuit de appartementen is werkelijk fenomenaal te noemen. Ook vanbinnen zal het gebouw van de nieuwste snufjes en gemakken worden voorzien. Zo zal het gebouw bijvoorbeeld voorzien zijn van een WKO-installatie (Warmte-Koude-Opslag) die het gebouw koelt en verwarmt met bodemenergie. Dit zorgt voor zuinig en groen energiebeheer.

In totaal zullen er - verdeeld over zeventien woonlagen - tien verschillende typen appartement worden gerealiseerd, variërend in oppervlakte van circa 70 tot 142 m2. De verschillende typen appartementen zijn geschikt voor alle levensfasen; van jonge starters tot senioren en de fasen daartussenin. Een deel van de begane grond is bestemd voor commerciële voorzieningen, zoals een horecagelegenheid. Individuele bergingen en fietsenstallingen worden in de bestaande kelder gerealiseerd. Rondom De Generaal zal straks ook het openbaar gebied worden vernieuwd, zodat het aansluit bij de nieuwe woontoren. De belangrijke uitvalswegen, evenals station Rijswijk, liggen op enkele minuten reizen van de woontoren.

Volgens Wethouder Van der Meij zorgt de komst van woontoren De Generaal voor een belangrijke kwaliteitsimpuls aan Rijswijk. Niet alleen vanwege de vernieuwende bouwstijl maar ook door de uiterst gunstige ligging naast Winkelcentrum In de Bogaard, dat hiermee een flinke stimulans krijgt voor verdere vernieuwing en uitbreiding. En daar profiteert de hele omgeving van mee. De Generaal is met recht een grote aanwinst voor Rijswijk.

De Generaal wordt ontwikkeld door een samenwerkingsverband tussen Aertgeerts Bouwgroep, KondorWessels Projecten en IBB Kondor. De bouwwerkzaamheden zullen dit najaar aanvangen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox