Logo grootrijswijk.nl


De eerste bewoners ontvangen de sleutel van hun Nul op de Meterwoning in RijswijkBuiten.
De eerste bewoners ontvangen de sleutel van hun Nul op de Meterwoning in RijswijkBuiten.

Eerste sleutel voor energienotaloze woningen

De eerste 24 sociale huurwoningen van woningcorporatie Rijswijk Wonen in RijswijkBuiten zijn klaar voor de nieuwe huurders. Afgelopen dinsdag 17 oktober ontvingen de huurders de sleutel van hun gloednieuwe huis. De duurzame eengezinswoningen zijn onderdeel van fase 11 van De Tuinen van Sion en zijn gebouwd door Dura Vermeer.

Uitreiking sleutels

Mevrouw Op den Akker en de heer Strik zijn één van de gelukkige huurders die de sleutel van hun eengezinswoning ontvingen van Ellen van der Form, consulent Wonen van Rijswijk Wonen.

'We zijn ontzettend blij en wat is het mooi geworden', aldus mevrouw Op den Akker en de heer Strik.

"Nul-op-de-meterwoningen"

De 24 huur eengezinswoningen van Rijswijk Wonen zijn zogenaamde nul-op-de-meterwoningen. Door onder andere isolatie, zuinige installaties en zonnepanelen leveren deze woningen evenveel energie op als de woning en de bewoners gemiddeld nodig hebben. In plaats van een voorschot aan de energiemaatschappij, betaalt de huurder een Energieprestatievergoeding aan Rijswijk Wonen. Voor de nieuwe bewoners betekent een nul-op-de meterwoning een betaalbare én comfortabele woning.

Start volgend bouwproject in 2018

Jan Putman, directeur-bestuurder a.i. van Rijswijk Wonen: "Rijswijk Wonen investeert de komende jaren in uitbreiding van sociale huurwoningen in Rijswijk om aan de sterk groeiende vraag te kunnen voldoen. De realisatie van de volgende sociale huurwoningen in RijswijkBuiten staat al op de planning, Deze worden naar verwachting in 2019 opgeleverd."

Eind 2017 start Rijswijk Wonen met de voorbereiding van een volgend bouwproject voor sociale huurwoningen in RijswijkBuiten. De woningen worden verhuurd via Woonnet Haaglanden. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Houdt u dan de website van RijswijkBuiten (www.rijswijkbuiten.nl) of Rijswijk Wonen (www.rijswijkwonen.nl) in de gaten.

RijswijkBuiten
In de komende 10 jaar verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen nu en 2023 worden er 3.500 woningen gerealiseerd in Sion en 't Haantje. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor- en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. Energiezuinig en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, de groene omgeving en het water in het gebied. Voor meer informatie kijk op: www.rijswijkbuiten.nl

Meer berichten

Shopbox