Logo grootrijswijk.nl


Hockey Materiaal naar Tanzania

Op dit moment is een 20ft zee container gevuld met (hockey) materiaal via Rotterdam onderweg naar Dar es Salaam. Daar wordt het in ontvangst genomen door de THA (Tanzania Hockey Association) en Valentina Quaranta, een Italiaanse hockey vrijwilliger in Tanzania.


In Tanzania is tekort aan alles. Daarom hebben we de afgelopen maanden heel veel materiaal ingezameld. Clubs uit heel Nederland hebben meegeholpen materiaal in te zamelen en beschikbaar te stellen aan TWENDE Hockey. Een stichting die de ontwikkeling van kinderen door sport (hockey) in Tanzania wil bevorderen.

Rijswijk & TWENDE Hockey

Ook in Rijswijk is veel sport en educatie materiaal (en donaties) opgehaald. Veel Rijswijkers dragen dit goede doel een warm hart toe. Hieronder ook de Rijswijksche Hockey Club met haar project Jambo Hockey Tanzania.

Het materiaal

We hebben honderden hockeysticks, hockeyballen, hockeyschoenen, trainingshesjes, pylonen en clubtenues mogen ontvangen, daarnaast tientallen volledige keepersets, trainersets, sticktassen, computers en educatiemateriaal. En dat allemaal dankzij de vele aangesloten hockeyclubs, KNHB, EHF en FIH.

En verder…

Eenmaal in Tanzania aangekomen overhandigen we het materiaal aan scholen die aangesloten zijn bij onze projecten. De schooldocent wordt verantwoordelijk en zal via het principe ‘delen en doorgeven’ heel veel kinderen in staat stellen om (eindelijk) te kunnen sporten. We leiden sportdocenten en ouders op om zelfstandig training te geven. Daartoe organiseren we trainerscursussen waarin hockey en vooral sociale educatie centraal staan.

Meer berichten

Shopbox