Logo grootrijswijk.nl


De Stadsclown van Delft maakt mensen warm voor de Kinderboot die meedoet aan het Varend Corso. Foto  Karl Flieger.
De Stadsclown van Delft maakt mensen warm voor de Kinderboot die meedoet aan het Varend Corso. Foto Karl Flieger.

Kids haken kunst voor Varend Corso

Door Karl Flieger

DELFT - Myrrhe Michorius verontschuldigt zich met een zonnige lach. 'Je belt me op een onmogelijk moment. Ik zit in mijn pakhuis kleding uit te zoeken. Het is hier een klerezooi, zeg maar!'

De Stadsclown van Delft moet zich af en toe even afzonderen in haar atelier op de Schieweg. Als je zoveel verschillende personages neerzet als zij, dan hoort daar een uitgebreide garderobe bij. En die raakt zo nu en dan behoorlijk op drift. "En dan te bedenken dat ik heel druk bezig ben met de laatste voorbereidingen voor de enige Delftse kinderboot tijdens het Varend Corso. Die wordt echt leuk, joh!"

Achter de wolken

De afgelopen maanden is Myrrhe druk op zoek geweest naar kinderen met een creatieve geest. Gelukt, meldt de Stadsclown trots. "Ik vind het echt prachtig dat ik namens de stichting MIAW (Make It Art Worthy) samen met de Stichting Mobiele Clowniek Fabriek dit project heb mogen opzetten. Het Varend Corso is een te gekke gelegenheid om creatief te zijn. Daarom hebben we een groep kinderen en vrijwilligers aan het haken en breien gezet. We hebben ze gevonden in Popta-land Speelbal en het zijn echt toppers. Het thema van het Varend Corso is 'Be Happy!' en dat is nou precies wat de boot uitstraalt. En weet je wat het leuke is? Het ontwerp is van Shokena Najib, een meisje van 8 jaar. Hoe cool is dat?"

Speeltuin

Heel Cool. En wat ook erg leuk is, de hele buurt heeft tijdens de 'aanhaakweken' een handje toegestoken. Myrrhe: "De gehele boot bestaat uit brei- en haakwerk. Alle buurtbewoners rondom Popta-land zijn uitgenodigd om te helpen en je wilt niet weten hoeveel dat ook hebben gedaan! Sommigen konden helemaal niet haken of breien, maar dat is ze door onze vrijwilligers snel geleerd. Zo leuk om te zien hoe al die mensen aan hetzelfde project werkten en hartstikke trots waren toen het klaar was. Zondag varen we om 14.15 uur Delft binnen en dan kan iedereen zien hoe mooi hij is geworden. Al die gehaakte en gebreide bloemen, samen met de echte bloemen - want die mogen natuurlijk ook niet ontbreken - maken je blij. En dat is niet het enige. We hebben ook bergen cadeautjes gehaakt en gebreid. Poppetjes, sleutelhangers, noem maar op. Die gaan we verkopen en de opbrengst is voor de Speeltuin Poptahof. Die kan altijd wel een beetje steun gebruiken!"

Voor wie het zich afvroeg: de Delftse kinderboot heeft ook een naam: Achter de WOL-ken schijnt de zon. Ga dus zondag beslist even naar de Scheepmakerij om het creatief wondertje te aanschouwen. Het is de moeite meer dan waard!

Zie ook: www.varendcorso.nl .

reageer als eerste
Meer berichten