Logo grootrijswijk.nl


In natuurzwembad De Put kan men deze vakantie elke dag heerlijk zwemmen. Foto Nico Schouten
In natuurzwembad De Put kan men deze vakantie elke dag heerlijk zwemmen. Foto Nico Schouten

Lekker plonzen in De Put op Landgoed Te Werve

Wie deze zomer naast een dagje strand en een duik in de zee eens een andersoortige verkoeling wil, moet absoluut eens het natuurzwembad De Put proberen.

Door Till Behne/AD

Rijswijk - Dit natuurzwembad ligt op landgoed Te Werve aan de Van Vredenburchweg. Het wordt al jaren onderhouden door de vrijwilligers van de Rijswijkse Zwem Vereniging. Dankzij het vele groen vergeet je even dat je middenin de stad bent. Het natuurzwembad is in feite een afgebakend stukje meer; er is een heupdiep bad van 20 bij 8 meter en een diep bad van 65 bij 30 meter. Naast het water zijn er twee grote ligweiden en een apart grasveldje met peuterbad (met kraanwater) en speeltoestellen voor de allerkleinsten.

De Put is tijdens de zomervakantie (dus van zaterdag 8 juli tot en met zondag 20 augustus) elke dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Na de zomervakantie kunnen zwemmers er tot en met zondag 3 september op woensdagen van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur terecht.

Onze regio heeft nog meer te bieden. Recreatiegebied Vlietland is een van de grootste van Nederland. Er zijn drie meren met een totale oppervlakte van 130 hectare. Daaromheen liggen bossen, ligweiden en een parkachtig landschap.

3 reacties
Meer berichten