Logo grootrijswijk.nl


Dames 1 van volleybalvereniging Inter Rijswijk viert overwinning. Foto: Inter Rijswijk.
Dames 1 van volleybalvereniging Inter Rijswijk viert overwinning. Foto: Inter Rijswijk. (Foto: Inter Rijswijk)

Jeugdige versterking Inter Rijswijk

Dames 1 van volleybalvereniging Inter Rijswijk kijkt positief vooruit naar het nieuwe seizoen in de tweede divisie. Ondanks de onafwendbare degradatie uit de eerste divisie afgelopen seizoen, is het team grotendeels intact gebleven. In de tweede divisie wordt de draad weer opgepakt met jeugdige aanvulling.

Rijswijk - De spelverdeling in het team blijft aankomend seizoen helemaal intact met Kirsten Smith en Lisanne Smits. Op de passer/loper-positie blijven Anouk Schouten en Suzanne van Heijningen en de diagonaal-positie wordt wederom ingevuld door Ellen Wiering. Jill van Rhee blijft daarnaast actief op het midden. Assistent-trainer van afgelopen seizoen en voormalig speler van het eerste herenteam, Harold Vlijm, neemt het team dit seizoen onder zijn hoede. Vlijm: "Aan het eind van vorig seizoen heb ik als eindverantwoordelijke het team onder mijn hoede genomen en de samenwerking met het team is goed bevallen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik ook graag aankomend seizoen in de tweede divisie met de dames aan de slag ga".

Het team heeft afscheid genomen van Ellen Geraats, Tuane Aydin en Janine Valk. Vlijm: "Deze speelsters hebben in het afgelopen seizoen hard getraind en gezorgd voor positieve sfeer in het team. Ik wens de dames dan ook veel succes bij hun nieuwe club."

Aanvulling met talentvolle jeugd

De selectie wordt aangevuld met zes jonge talenten. Op de diagonaal komt Katja Stam over van VC Emmen'95. De 19-jarige Stam speelde afgelopen seizoen in de eerste divisie. Zij won afgelopen maand haar eerste eredivisie beachtoernooi en vertegenwoordigde Nederland op het WK onder 21 en het EK onder 20. Emma Piersma komt het team op de passer/loper-positie versterken. Emma, 16 jaar, speelde afgelopen seizoen bij Sneek dames 2 waar zij kampioen is geworden in de 1e divisie A. Daarnaast komt Wies van Solkema (16) het team versterken. Wies speelde in het verleden bij vc Sneek, maar komt nu over van TT/Papendal uit de eredivisie. Vanuit ATAC VTC Woerden komt de 20-jarige Eda Dundar over om het team te versterken op de libero-positie. Lavinia Maiorano is geen onbekende bij de club. De 16-jarige Jeugd BTN en middenspeelster speelde afgelopen seizoen bij Inter Rijswijk dames 2. Marit Boom (16) zal het komende jaar voor zowel dames 1 en dames 2 gaan uitkomen met als doel door te groeien als vaste waarde. "Ik ben trots dat wij deze mooie groep speelsters bij elkaar hebben gekregen. Gedreven en ambitieus in de ontwikkeling van het team gaan wij het komende seizoen in", aldus Vlijm.

reageer als eerste
Meer berichten