Logo grootrijswijk.nl


Ruus en Vera: BC Randstad is ook gezelligheid Foto: Nico Mos
Ruus en Vera: BC Randstad is ook gezelligheid Foto: Nico Mos

Badminton Club Randstad zit in de lift

Door Nico Mos

Vorig jaar werd het eerste jeugdteam van BC Randstad kampioen van Nederland en dit jaar pakte Team 2 van BC Randstad zilver op het NK. Reden genoeg om de voorzitter van BC Randstad, Ruud Luijks (62) en commissielid Public Relations, Vera Nieuwmans (34), aan het woord te laten. Vera, lid van team 2, pakte dit jaar alweer haar 3e prijs op het NK, in een tijdsbestek van vier jaar.

Rijswijk – "Ik ben alweer 3 jaar voorzitter van BC Randstad en doe dat met veel plezier en passie", antwoordt Ruud Luijks op de vraag hoe lang hij het voorzitterschap bekleed. "En ik ben al 29 jaar lid van onze gezellige club en ben momenteel commissielid Public Relations. Want tegenwoordig komt er op allerlei mediagebied steeds meer op ons af", aldus Vera Nieuwmans die nog nageniet en trots is op de zilveren plak op het NK eind vorige maand. Ruud: "Je kunt ons, zeker voor Rijswijkse begrippen, een grote badmintonclub noemen met 120 seniorenleden en 55 juniorenleden. Badminton krijgt weliswaar op tv niet veel aandacht, maar deze sport was op de Olympische Spelen wel het meest bekeken. Wij zijn een vereniging waar je tussen 8 en 80 jaar lekker sportief bezig kunt zijn. Met bestuursfuncties heb ik nooit feeling gehad, maar nu ik wat ouder (en wijzer) ben, heb ik mij begin 2014 kandidaat gesteld voor het voorzitterschap. De insteek was (omdat het ledental dalende was), het ledental, door extra publiciteit en open dagen, weer stabiel te krijgen".
Vera: "Wij zijn blij met hem, hoor". Ruud: "Ook onze jeugdafdeling is erg actief en gaat scholen langs en verzorgt leuke evenementen en clinics.

Ondanks alle gezelligheid en saamhorigheid, verliezen we het sportieve aspect niet uit het oog. Zo pakken leden en teams van BC Randstad regelmatig prijzen, zowel dit jaar als vorig jaar", aldus Ruud Luijks en Vera Nieuwmans.

reageer als eerste
Meer berichten