Logo grootrijswijk.nl


Rieneke Wielenga gaat bij Velo als trainer bij Heren 1 Volleybal aan de slag. Foto: Nico Mos
Rieneke Wielenga gaat bij Velo als trainer bij Heren 1 Volleybal aan de slag. Foto: Nico Mos

"Met Velo had ik direct een match"

Door Nico Mos

Ze nam als trainer-coach afscheid, van volleybalvereniging Gemini Kangeroes Heren 1, met een kampioenschap. Clubs stonden voor haar in de rij. Maar uiteindelijk had ze toch het juiste gevoel bij Heren 1 Volleybal van Omnivereniging Velo. Daarnaast stortte zij zich sinds afgelopen januari op het beachvolleybal. En met succes. Rieneke Wielenga vertelt er meer over.

"Ik heb de afgelopen maanden zeven dagen in de week gewerkt en maar een paar uurtjes geslapen, maar het is nu wel iets rustiger", zegt de trainer coach Rieneke Wielenga. Zij is momenteel full time met de volleybalsport bezig. Over haar vertrek na het behalen van het kampioenschap afgelopen seizoen zegt ze:. "Ik heb ambitie en wil spelers laten groeien, iets bereiken in de volleybalsport en het was qua doelstelling klaar bij Gemini."

Ze zit op het sportieve vlak dan ook vol ambitie. "Ik wil wel (door)groeien. Ik wil het maximale uit de sporters halen. Ik ben een professionele trainer en geen bezigheidstherapeut. Een aantal verenigingen uit de regio toonden interesse en ik heb bij allen proeftrainingen gegeven. Uiteindelijk koos ik voor Velo omdat ik daar met de jongens direct een klik voelde. Ik kies op mogelijkheden en gevoel. Spaarnestad was ook lang in the running, maar is net te ver. Velo past uit alle opties het beste bij mij. Helaas twee goede spelers weg, maar al één goede speler voor teruggekregen. Jon de Jong van Gemini, gaat met mij mee naar Velo. Heren 1 speelt 1e divisie en het uitgangspunt zal zijn handhaving."

Beachvolleybal

"In het beachvolleybal heb ik een eigen bedrijf opgericht BVDHsport.nl. Ik constateerde dat er een gat was tussen de breedtesport en BTN ( Beachvolleybal team Nederland,red.) en zag mogelijkheden om daar professioneel vorm aan te geven", aldus Rieneke Wielenga.

reageer als eerste
Meer berichten