Logo grootrijswijk.nl


een foto van de (voormalige) boerderij Paulinaburch, rijksmonument gelegen aan de Lange Kleiweg. Foto: Beeldbank Rijswijk, Giovanni Smulders.
een foto van de (voormalige) boerderij Paulinaburch, rijksmonument gelegen aan de Lange Kleiweg. Foto: Beeldbank Rijswijk, Giovanni Smulders.

Rondje Rijswijk via de app

Zaterdag 9 september en zondag 10 september aanstaande organiseert de Werkgroep Open Monumentendag, namens de Historische Vereniging Rijswijk, in samenwerking met de gemeente Rijswijk de jaarlijkse Open Monumentendag (OMD). Het thema is "Boeren, Burgers en Buitenlui". Nieuw dit jaar is de gratis app 'Rondje Rijswijk', waarmee u de speciaal voor jongere deelnemers samengestelde monumentenroute kunt volgen met uw (klein)kinderen.

Diverse Rijswijkse monumenten zijn zaterdag de 9e open voor bezichtiging. Op zondag 10 september is het bunkercomplex van de voormalige Bescherming Bevolking te bewonderen én het bijbehorende nieuwe museum. Daarin kunt u onder andere de inrichting van een eenvoudige schuilplaats zien en ook welke gevolgen een kernwapenaanval zou hebben gehad. Uniek in Nederland!

De organisatie van de OMD wil met de gratis app Rondje Rijswijk jongeren enthousiast maken voor monumenten en richt zich daarbij vooral op de leeftijdsgroep van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. De app zal kort voor de OMD aan het basisonderwijs worden aangeboden en tijdens de OMD officieel gelanceerd worden door wethouder Marloes Borsboom.

Gewoontegetrouw werkt de organisatie hard aan een monumentenroute, die in zijn geheel of in delen gefietst of gewandeld kan worden en ook in de app wordt opgenomen.

Foto: Beeldbank Rijswijk, Giovanni Smulders.

reageer als eerste
Meer berichten