Logo grootrijswijk.nl


Topkoks Ruben van Dieten, Jeroen van Brecht en Gijs Verbeek. Foto: Peter van Zetten
Topkoks Ruben van Dieten, Jeroen van Brecht en Gijs Verbeek. Foto: Peter van Zetten (Foto: Peter van Zetten)

Gastronomisch genieten op de Vliet

Zeven topchefs, zeven restaurants, zeven gerechten: tijdens de derde editie van de Culinaire Armada op de Vliet op zaterdag 16 september kunt u van een bijzonder zevengangendiner genieten. Deelnemers maken een gastronomische vaartocht over de Vliet langs zeven toprestaurants waar smaakmakende gerechten geserveerd worden die toch vloeiend in elkaar overlopen.

Het voorgerecht geniet men bij restaurant Savarin. Achtereenvolgens meren deelnemers daarna aan bij restaurants Niven, Villa la Ruche, Central Park by Ron Blaauw, Brasserie de Koepel, Brasserie NL en Bij Erik. Afgelopen zaterdag konden liefhebbers bij Savarin al voorproeven.

Het Vliethuys

Een dag later slaan dezelfde horecaondernemers de handen weer ineen om geld op te halen voor hospice Het Vliethuys. Het Vliethuys biedt palliatieve zorg en ondersteuning aan mensen met een beperkte levensverwachting. Talloze vrijwilligers maken het mogelijk dat deze specifieke en o zo belangrijke zorg in de laatste fase van het leven in een warme en liefdevolle omgeving geboden kan worden. Voor de organisatie en deelnemende restaurants meer dan voldoende reden om het culinaire fundraisingsevenement op 17 september in het teken te laten staan van Het Vliethuys. Een 'lazy sunday afternoon culinaire cruise' die deelnemers laat genieten van een rondvaart langs de restaurants met bijbehorende gerechten van hoog niveau en waarmee zij tegelijkertijd het goede doel steunen.

Kick off diner

Om dit alles alvast goed in te luiden, was er afgelopen zaterdag een kick off diner waar men alvast kon voorproeven van het menu van de topchefs. Patrick van Zuiden van restaurant Savarin gaf als initiatiefnemer een toelichting en ook deelnemende koks Ruben van Dieten, Jeroen van Brecht en Gijs Verbeek waren bij dit diner aanwezig. Zij hopen dat ook deze editie van de culinaire brug tussen Leidschendam, Voorburg en Rijswijk weer een doorslaand succes wordt. Aan de gerechten zal in elk geval het niet liggen.

Entreekaarten

Voor € 49,50 kunt u entreekaarten kopen voor de Culinaire Armada bij de deelnemende restaurants, het gemeentehuis van Leidschendam-Voorburg, bij de receptie van Hotel Savarin en via www.armadaaandevliet.nl. Niet varen maar bijvoorbeeld fietsen? Geen enkel probleem. Wel varen, maar niet in het bezit van een vaartuig? Een entreekaart inclusief plek op de rondvaartboot is € 69,50 en verkrijgbaar bij de Ooievaart.

reageer als eerste
Meer berichten