Logo grootrijswijk.nl


Groep 8 Kronenburgh sluit af met succesvolle opera

De oudste leerlingen van de Rijswijkse basisschool Kronenburgh deden eens iets anders. Traditioneel wordt een verblijf op de basisschool afgesloten met een musical, maar zij deden het met een echte opera. Met succes, want de zaal ging vol bewondering op in het verhaal.

Rijswijk - De opera is gebaseerd op het verhaal van prinses Turandot, met muziek bewerkt door Toek Numan en is tot stand gekomen op initiatief van Nationale Opera & Ballet. Het doel is om opera onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Namens Nationale Opera & Ballet ondersteunde muziekdocente Jannelieke Schmidt samen met een pianiste, de leraren en ouders om tot deze prachtige productie te komen: "De kinderen vinden het geweldig om te doen, de leraren hebben fantastisch met ze gewerkt en de ouders hebben een geweldig decor gebouwd".

Volgens Jannelieke is deze vorm van samenwerking een start van een olievlek die zich over heel Nederland moet gaan verspreiden. Deze geslaagde vorm van samenwerking tussen basisschool, leerkrachten, Nationale Opera en Ballet en natuurlijk de leerlingen en ouders, krijgt een vervolg op een basisschool in de Zaanstreek. Het project moet ervoor zorgen dat opera de aandacht krijgt die het verdient, niet alleen bij leerlingen die de grote sterren zijn in de uitvoering, maar ook bij de ouders.

1 reactie
Meer berichten